Hírmorzsák 2024-03-31 (10:15)

Vállsérülés miatt Lauri Markkanen valószínűleg nem játszik már ebben a szezonban. Malik Monk 4-6 hetet hagyhat ki térdsérülés miatt. Toumani Camara szezonja befejeződött. Először nyert Damian Lillard nélkül a Bucks, Patrick Beverley jól pótolta őt. Nikola Jokics a csuklójával bajlódik. Dyson Daniels visszatért. Kérdéses Gabe Vincent ma esti játéka. Chimezie Metu marad a Pistonsnál.

A Jazz bejelentette, hogy Lauri Markkanen vállsérüléssel küzd, ami miatt legközelebb 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát, vagyis ebben a szezonban valószínűleg már nem lép pályára. A Jazz azt követően küldte el a magasembert MRI-re, hogy a Spurs elleni hétközi összecsapás után diszkomfortos volt a jobb válla, és a vizsgálat rámutatott a problémára. Markkanen különböző sérülések miatt mindössze 55 meccsen tudott pályára lépni az idény során, ezeken 23,2 pontot és 8,2 lepattanót átlagolt, vagyis egy picit visszaestek a számai az előző szezonjához képest, amikor 25,6 pontot és 8,6 lepattanót hozott meccsenként.

Megvan a diagnózis Malik Monk tegnap hajnali térdsérüléséről, Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint 4-6 hetet kell kihagynia MCL-sérülés miatt a Kings hatodik emberének. Monk abba sérült bele, hogy Luka Doncic ráesett a jobb térdére, és a Kings annyit megerősített, hogy MCL-ficamot állapított meg az ezt követő kivizsgálás, legközelebb pedig 4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Az Év Hatodik Embere díjra is esélyes játékos szerezte a legtöbb pontot (1110), illetve osztotta ki a legtöbb gólpasszt (370) azon játékosok között, akik csereként léptek pályára ebben a szezonban, és az 1970/71-es szezon óta csak Lou Williams volt arra képes, hogy a cserék között vezesse mindkét kategóriát. A Kings jelenleg még harcban áll azért, hogy bebiztosítsa a helyét a rájátszásban, jelenleg 2 meccs a lemaradásuk a nyugati hatodik Maverickshez képest, viszont Monk, illetve a vállműtétre váró Kevin Huerter nélkül kellene megvívniuk egy esetleges első körös párharcot – a playin április 16-án, a rájátszás 20-án veszi kezdetét.

A Trail Blazers bejelentette, hogy Toumani Camara nem léphet már pályára ebben a szezonban. Az újonc kosaras a Hawks ellen szenvedett bordasérülést, és a későbbi vizsgálatok nem csupán bordatörésre mutattak rá, hanem arra is, hogy megsebesült a veséje. Camara ezt követően kórházba került Atlantában, ugyanakkor azóta sokat javult az állapota, és már haza is mehetett, várhatóan teljesen fel fog épülni. A 2023-as draft 52. választottja 70 meccsen lépett pályára a szezon során, 49 alkalommal a Trail Blazers kezdőjében kapott helyet, 24,8 perc alatt 7,5 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt.

A Bucks ma hajnalban két vereség után tudott javítani, ráadásul úgy tudtak nyerni a Hawks otthonában, hogy Damian Lillard személyes okok miatt a csapattól távol tartózkodott. A Bucks ezt megelőzően 0-5-re állt a szezonban olyankor, amikor Lillard nem játszott, és egyelőre nem tudni, hogy bevethető lesz-e a csapat következő, Wizards elleni összecsapásán. Doc Rivers szerint hiányzott az nekik, hogy hozzá bármikor fordulhatnak, amikor egy kosárra lenne szükségük, de amiatt is megnehezíti ez a dolgukat, hogy nélküle szűkebb a rotációjuk. Khris Middleton még mindig valamennyire perclimiten van elméletben, ugyanakkor ezt párszor mostanában figyelmen kívül hagyták.

Lillard helyén a súlyos csuklósérüléssel küzdő Patrick Beverley kezdett a Bucksban, aki 36 perc alatt 18 ponttal, illetve 5-5 lepattanóval és gólpasszal jelentkezett, és egyszer sem adta el a labdát. Beverley elmondta, hogy Rivers hezitált előzetesen, hogy ennyire sokat játszassa a sérülése ellenére is, és ezt meg is érti, hogy az edzője meg akarja védeni, mert az a dolga.

Bennett Durando (The Denver Post) hívta fel arra a figyelmet, hogy Nikola Jokics kötéssel a jobb csuklóján játszott tegnap hajnalban a Timberwolves ellen, és annak ellenére is láthatóan zavarta ez őt, hogy 32 pontig és 10 lepattanóig jutott. Az újságíró meg is kérdezte erről Michael Malone-t, és az edző megerősítette, hogy a centernek problémái vannak a csuklójával, de tudják jól, hogy ő sok olyan sérüléssel együtt is vállalja a játékot, amikkel mások nem.

A Pelicans ugyan kikapott ma hajnalban a Celtics ellen, ugyanakkor Dyson Daniels visszatérésnek örülhettek, február 9-e óta először lépett pályára a térdműtéten áteső játékos. Daniels 11 percet kapott a Celtics ellen, ezalatt 2 pont, 3 támadólepattanó, 2 gólpassz és 2 labdaszerzés került a neve mellé, ugyanakkor vele a pályán ilyen rövid idő alatt is -8-ban zárt a Pelicans.

A minap lehetett már arról hallani, hogy Gabe Vincent ma este visszatérhet a Lakersbe, és úgy tűnik, hogy valóban jó úton halad efelé, a csapat legfrissebb sérültjelentésében kérdésesre javították a státuszát. Darvin Ham elmondta, hogy vele mindig csak az előttük álló napra koncentrálnak, ugyanakkor már nagyobb terhelést kap, és jelenleg ott tartanak, hogy látni akarják azt, hogy erre miként reagál a szervezete. LeBron Jamest is megkérdezték a hátvéd visszatéréséről, és elmondta, hogy nem akar ebbe nagyon belemenni, mert nem akarnak fölöslegesen nagy nyomást helyezni Vincentre. Amikor készen fog rá állni, segíteni fogja őket a jelenléte, ugyanakkor nagyon sokat hagyott ki – bármikor is áll majd készen a visszatérésre, tárt karokkal fogadják őt, mert a testvérük és a csapattársuk, de nem helyeznek rá nyomást, mert időre lesz szüksége.

Chimezie Metu a közelmúltban töltött ki egy 10 napos szerződést a Pistonsnál, és a csapat úgy döntött, hogy hosszabb távra is megtartják őt, szerződést adtak neki a következő szezon végéig – a megállapodás csapatopciós, a nyáron következmények nélkül elengedhetik őt. A magasember a Sunsnál kezdte a szezont, ott 37 meccsen jutott szóhoz, viszont a deadline előtt a Grizzlieshez cserélték, ahonnan rögtön szabadlistára került. A Pistons március 20-án dobott neki mentőövet, azóta 6 meccsen 7,7 pontot, 4,5 lepattanót, 2,2 gólpasszt és 1,3 labdaszerzést átlagolt 26 perc alatt.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

20 sztár, aki sokat nyerhet vagy veszthet az idei rájátszásban - a statisztikák szerinti 5 legmélyebb csapat, egy komoly meglepetéssel - Paul George a fiatal generáció egyik legnagyobb példaképe - hétvégén zajlik a Sweet Sixteen és az Elite Eight-kör - a három legjobb újonc különleges statjai - az 5 legforróbb csapat az AS óta - Nikola Jokics szezonja számokban és látványban - kinek mit hozott a Lillard-csere? - Duop Reath útja egy dél-szudáni kunyhóból az NBA-be - az Edwards-Jordan párhuzam - mit adott (és nem adott) Doc Rivers a Bucksnak? - a Dallasnál megköszönhetik Dante Exumot a Partizannak és Zseljko Obradovicsnak.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus