Hírmorzsák 2024-04-12 (9:00)

Kulcsmeccset nyert a Pelicans, így már biztos, hogy a playinben kezd a Kings. Karl-Anthony Towns ma este visszatérhet. Jalen Johnson és Onyeka Okongwu is több hétre kidőlt. Tim Connelly nyáron kiléphet a Timberwolvesszal kötött szerződéséből. Rafael Stone hosszabbíthat a Rocketsnél. JB Bickerstaff állása veszélyben lehet a szezon végén, Jason Kidd hosszabbításban reménykedhet. A Nets nem gondolkodik Ben Simmons szerződésének a kivásárlásában. Dennis Schröder szívesen maradna Brooklynban. Az ausztrál válogatott előzetes olimpiai keretében 10 NBA-játékos kapott helyet.

Nagy jelentősége volt a ma hajnali Kings-Pelicans összecsapásnak, előzetesen még mindkét csapat esélyes volt arra, hogy elérje a hatodik helyet nyugaton, és ezzel együtt a biztos rájátszást. A meccset 135-123-ra a Pelicans nyerte, a szezon során ötödször is legyőzték ellenfelüket, és ez azt jelenti, hogy a Kings kiszállt a hatodik helyért folytatott versenyfutásból, sőt, számukra nagyon kedvezőtlen esetben még tizedikek is lehetnek, ugyanúgy 45-35-ös mérlegük van, van a ma hajnalban nyerő Warriorsnak, illetve a Lakersnek. A hatodik Pelicansnak egy meccs az előnye a Sunshoz képest, és nem csupán ezt a versenyfutást fogja befolyásolni a hátralévő két meccsük, hanem a mögöttük zajlót is, a Warriors és a Lakers az utolsó két ellenfelük.

Azt már a minap is lehetett hallani, hogy Karl-Anthony Towns visszatérhet a Timberwolves hátralévő két meccse valamelyikén, és Adrian Wojnarowski (SPN) értesülései alapján ez már ma este a Hawks ellen megtörténhet, illetve ezzel párhuzamosan a csapat is kérdésesre javította a státuszát a sérültlistáján.

A Hawks nem csupán ezt a meccset, illetve az alapszakaszzáróját lesz képtelen tartalékosan megvívni, hanem a playin-meccsüket is a Bulls ellen, továbbá az esetleges azt követő találkozókat is. Jalen Johnson jobb bokája a Heat elleni összecsapáson kificamodott, ami miatt legalább 3 hét kihagyás vár rá, míg Onyeka Okongwu bal lábának a nagylábujján kellett beavatkozni egy gyulladás miatt, ami után minimum 4 hetet fog hiányozni.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy Tim Connelly Timberwolvesnál kötött szerződéséből nyáron lehetősége lesz kilépnie a szakembernek. Connelly 2022-ben 5 évre 40 millió dollárért vette át a csapat vezetőségének az irányítását, Minneapolisba érkezésében nagy szerepet játszott a csapat két új tulajdonosa, Marc Lore és Alex Rodriguez is, és a szerződése azért így lett megtárgyalva, mert az eredeti tervek szerint ebben az idényben váltak volna ők többségi tulajdonossá. Elképzelhető, hogy végül kap egy új szerződést Connelly, és így marad a Timberwolvesnál, ugyanakkor több csapat is számol azzal, hogy potenciálisan kint lesz a piacon, komoly érdeklődés lehet iránta.

Marc Stein (Substack) információi alapján Rafael Stone a nyáron új szerződést kaphat a Rocketstől. Stone 2020 óta a csapat fő döntéshozója, és az elmúlt nyáron sikerült úgy megerősítenie a csapatot, hogy 20-nál is több győzelemmel javítottak a 2022/23-as mérlegükhöz képest. A következő szezon előtt is komoly döntéseket kell majd meghoznia, Jalen Green és Alperen Sengün is az újoncszerződése utolsó évébe lép, mindketten jogosultak lesznek arra, hogy idő előtti hosszabbítást írjanak alá.

Stein két edző potenciális jövőjére is kitért. Clevelandben forró lehet a kispad JB Bickerstaff alatt, különösen abban az esetben, ha ismét korán kizuhannak a rájátszásból, a Cavaliersnél komoly a bizalmatlanság, illetve még mindig frusztráltak amiatt, hogy tavaly milyen könnyedén estek ki az első körben a Knicks ellen. A Mavericks eközben évek óta most van a legjobb formájában, 16-2-re állnak azóta, hogy Daniel Gafford és Derrick Jones Jr. bekerült a kezdőbe, Jason Kidd pedig már a második 50 győzelmes szezonját rakta össze Dallasban, így neki könnyedén kinézhet egy hosszabbítás is az idényt követően.

Ben Simmons a szerződése utolsó évébe lép a nyáron, Brian Lewis (New York Post) értesülései szerint viszont ennek ellenére sem gondolkodik abban a Nets, hogy ki lehetne őt vásárolni a 40,3 millió dolláros megállapodásából. Brooklynban úgy terveznek, hogy Simmons a következő idényben is a keret tagja lesz, miután sikeres hátműtéten esett át, és abban reménykednek, hogy a nyáron rendben lesz ahhoz, hogy készülni tudjon az új szezonra.

Dennis Schröder eközben 13 millió dollárt fog keresni a következő szezonban, ami miatt sok cserepletykába is belekerülhet, ugyanakkor elmondta, hogy ő mindig olyan helyen akar játszani, ahol értékelik őt, és Brooklyn pont ilyen, a megérkezését követő első naptól kezdve törődtek itt a családjával is, nem csupán vele. Olyan stílusban is játszhat itt, amit kedvel, bíznak benne, hogy mire képes, úgyhogy természetes, hogy maradni akar a Netsnél. Ismeri ugyanakkor a sportág üzleti oldalát is, nem vesz semmilyen döntést személyesnek, ugyanakkor szívesen maradna itt. Szeretne itt valami különleges felépítésének a része lenni, a csapat is ugyanazt mantrázza, amit ő, és ő pont olyan játékos, akire szükségük van, úgyhogy nagyszerű lenne itt maradnia.

Ausztrália bő keretet hirdetett az olimpia előtt, és a 22 játékosból álló névsorban 10 jelenlegi NBA-játékos, valamint Matthew Dellavedova is helyet kapott. Az alábbi NBA-játékosok esélyesek arra, hogy bekerüljenek a 12 fős keretbe: Josh Giddey, Dante Exum, Matisse Thybulle, Duop Reath, Josh Green, Dyson Daniels, Joe Ingles, Patty Mills, Jock Landale, Jack White.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus