Hírmozsák 2020-11-15 (10:45)

Goran Dragic úgy érzi, sok opció közül választhat majd az off-szezonban. Giannis Antetokounmpo sokáig a Bucksnál marad, amennyiben a csapat megteszi a megfelelő lépéseket. A Knicks vinné Russell Westbrookot, már ha olcsón meg lehet szerezni. A New York Gordon Hayward iránt is érdeklődik. Tom Thibodeau azt szeretné, ha win now-cseréket, igazolásokat csinálna a Knicks. A Nets és a Rockets James Harden cseréjéről tárgyalnak. A Dallas Danilo Gallinarit nézegeti. Új segédedző Torontóban, Henry Domercant a Bullsnál, Corey Brewer a Pelicansnél. Nyolcnapos előszezont tervez az NBA. A csapatok nem elégedettek a liga kommunikációjával.

A Miami Heat szabadügynökké váló irányítója, Goran Dragic Shams Charaniával (The Stadium) beszélgetett a most következő hétről, az FA-piacról és saját lehetőségeiről. Dragic azt mondta, hogy tudja, a Heat meg akarja tartani, és reményei szerint jövőre bajnoki címet tud nyerni az együttessel az idei döntő után, de a tárgyalások a liga üzleti oldalának részei. Sok opció áll előtte, és nem akar kizárni semmit sem - mindenre nyitott, aztán majd eldönti, hogy mi a legjobb a számára és családjának. A szlovén hozzátette, hogy természetesen a Miami is a lehetőségek között van.

A Milwaukee Bucks kétszeres MVP-je, Giannis Antetokounmpo Svédországban adott interjút. A görög kosaras az Aftonbladet.se oldalnak elmondta, hogy rengeteg a pletyka, mindenkinek megvan a véleménye, de ő fog dönteni a sorsáról. Nem látja, miért ne maradhatna még hosszú idei Milwaukee-ban - amíg a legjobb csapatot akarják összehozni, és bajnoki címeket akarnak nyerni, addig neki semmi gondja nincs. Ha ebben változás állna be, annak nem örülne, éppen ezért szerinte teljesen egyértelmű a lényeg: győzni akar. A pénz nem érdekli, mert a gyerekeit és az unokáit is el fogja tudni tartani most már, úgyhogy a legfontosabbak a csapatsikerek. Amíg jó a csapat és sikeres, győztes kultúrája van, addig neki jó helye van a wisconsiniaknál. Azt is hozzátette, hogy egyelőre nincs terve erre a nyárra vagy a következőre, minden attól függ, hogy milyen döntéseket hoz a klub. Ha a megfelelőeket, jó hosszú ideig maradni fog az együttesnél, ha nem, akkor meg meglátjuk. Azzal zárta gondolatait, hogy az NBA egy üzlet, amiben napról napra kell értékelni a helyzetet, de abban reménykedik, hogy a Bucksszal együtt juthat el a végső sikerig.

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a New York Knicks elnöke, Leon Rose nagyon szívesen cserél Russell Westbrookért, amennyiben olcsón meg lehet szerezni, és lényegében nem kell adni érte semmit. Berman úgy tudja, hogy a Knicks egyetlen csereértékét sem szeretné odaadni a Houston Rocketsnek Westbrookért. Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy a Knicksnél Gordon Hayward is kiszemelt. Rose-ék állítólag nem cserélni akarnak a veterán swingmanért, hanem leigazolni szeretnék, ha Hayward kilép a szerződéséből egy hosszabb szerződés reményében. A New York-i alakulatnak akkor is lesz sapka alatti helye Hayward szerződtetésére, ha Westbrookot megszerzi. Ugyanide tartozik az is, hogy Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint a gárda új vezetőedzője, Tom Thibodeau azt szeretné, ha a gárda win-now módba kapcsolna, azaz olyan cseréket és lépéseket húzna meg, amik nem a távoli jövőben, hanem a jelenben és a közeli jövőben segítenek az együttesnek.

Arról a pletykáról beszámoltunk már reggel, hogy állítólag a Brooklyn Nets és a Houston James Harden cseréjéről tárgyalnak egymással - részletek ezen a linken.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Dallas Mavericks Danilo Gallinari iránt érdeklődik - ebben nincs újdonság, már a deadline előtt is felmerült, hogy megszerzik az olaszt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy Chris Finch csatlakozik a Toronto Raptors szakmai stábjához - ő legutóbb a New Orleans Pelicansnél és a Denver Nuggetsnél edzősködött, és korábban dolgozott már együtt Nick Nurse-szel még Nagy-Britanniában. A Chicago Bullsnál is van új név: a korábban Európában egészen kiváló játékoskarriert befutó Henry Domercant a játékosok fejlesztéséért felelős "részlegnél" fog dolgozni. Ugyanez a téma: Mark Berman (Fox 26) értesülései szerint Corey Brewer a New Orleans Pelicansnél lesz játékosfejlesztő - nagyon úgy tűnik, hogy az előző idényt a Sacramento Kingsnél befejező, 34 esztendős kosaras befejezi aktív játékospályafutását.

A korábban már említett Shams Charania jelentette, hogy a liga december 11. és 19. között tervezi lebonyolítani az előszezont. A csapatok választhatnak, hogy 3 vagy 4 mérkőzést szeretnének-e játszani, egy hazai találkozót azonban mindenképpen rendezniük kell. Mint ismert, az alapszakasz december 22-én kezdődik.

A végére pedig Tim Bontemps (ESPN) maradt, aki úgy értesült több, ligában dolgozó vezetőtől is, hogy elég komoly elégedetlenség van az NBA menedzsmenteknél a liga kommunikációjával kapcsolatban, már ami a következő idény, illetve az off-szezon lebonyolítását illeti. Az egyik meg nem nevezett GM azt mondta, hogy lövése sincs arról, mi fog történni, ő is a médiából értesül minden hírről. Egy másik gárda elnöke elmondta, hogy tudják, hogy Adam Silverék nehéz helyzetben vannak, hiszen mindenkit meg kell hallgatniuk, rengeteg beszélgetést le kell folytatniuk, de sokszor úgy érzik, hogy a sötétben tapogatóznak, ez pedig idegesíti őket. Senki nem tudja a szabályokat, a liga menet közben hozza meg azokat - minden az utolsó pillanatban történik, nincs idő átgondolni a dolgokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus