Igor Kokoskov lesz a Phoenix Suns új vezetőedzője

A Utah Jazz jelenlegi segédedzője lesz az arizonaiak új trénere - ő az első európai születésű vezetőedző az NBA-ben.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns döntött - a Utah Jazz jelenlegi segédedzője, Igor Kokoskov lesz az arizonaiak új vezetőedzője.

Kokoskov az NBA történetének első európai születésű főedzője, és azért is érdekes lehet, mert amellett, hogy a Jazz-zel jelenleg kiváló munkát végez, tavaly Európa-bajnok lett Szlovéniával - ha Luka Doncic benn lesz még a drafton, amikor a Suns húz (és elsőként is választhat a Phoenix, erre most nekik van a legnagyobb sanszuk), akkor jó esély van rá, hogy ezek után a Real Madrid játékosát draftolják, hiszen Kokoskov testközelből láthatta és tapasztalhatta, mire képes és hogyan dolgozik nap mint nap.

Kokoskov egyébként kicsit sem lesz új a Sunsnál, hiszen 2008 és 2013 között segédedzőként már dolgozott a klub kötelékében - előtte a Clippersnél 3, a Pistonsnál szintén 5, majd utána a Cavsnél 1, a Magicnél pedig egy szezont sem töltött, és 2015 óta a Utah alkalmazottja. Nemzetközi szinten egy évig volt Szerbia és Montenegró segédedzője (2004-05), 2008-tól hét éven keresztül irányította a grúz nemzeti csapatot, Szlovéniát pedig 2016-ban vette át, és az Eb megnyerése után távozott posztjáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus