Irving nélkül szárnyra kapott a Nets, de Atkinson védi a sztárját

A tréner szerint az irányítónak még időre van szüksége, hogy megértse a csapat játékát, míg Spencer Dinwiddie már ismeri a helyzetet.

Pocsékul, a várakozások alatt kezdte az idei szezont a Brooklyn Nets, hiába átlagolt a frissen megszerzett Kyrie Irving 28,5 pontot (karriercsúcs) és 7,2 gólpasszt (szintén) az első tizenegy mérkőzésen - a csapat nem működött vele, botrányosan védekeztek és támadásban sem a saját játékukat játszották. Kenny Atkinson vezetőedző akkor úgy fogalmazott, hogy elöl "semmit sem játszanak", nincsenek figuráik és mély gödörben vannak, majd Irving megsérült és egy csapásra minden megváltozott.

Tegyük hozzá, hogy Caris LeVert már előbb kidőlt hosszabb időre, mióta Irving nincs a pályán, a Brooklyn kijavította a legnagyobb problémáját: az utóbbi öt mérkőzésén 102,4-es defensive ratinget produkált, ami ebben az időszakban a liga ötödik legjobb védekezését jelenti azok után, hogy a legrosszabb közé tartoztak előtte. Persze itt azért Irving sérülésén felül az is közrejátszott, hogy leigazolták Iman Shumpertet és betették a rotációba, illetve a védőspecialista Garrett Temple került be a kezdőbe Caris LeVert helyére - ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy Irving kiválása óta elkezdett működni a gárda.

Az minden bizonnyal jót tesz, hogy az irányító nem dob el (szintén messze karriercsúcsot jelentő) 22,9 mezőnykísérletet meccsenként és az szintén jót tesz, hogy Spencer Dinwiddie jó döntéseket hoz, jól működteti a gépezetet és tulajdonképpen sokkal hasznosabban hozza Irving számait - mióta ő váltotta utóbbit a kezdőben, azóta 25 pontot és 6,2 gólpasszt átlagol, a gárda pedig hozza a győzelmeket.

Ehhez még tegyük hozzá, hogy Jarrett Allen is most találta meg magát, az elmúlt meccseken agresszívebben és jobban játszik, volt 22 pontos, 17 lepattanós dupla-duplája is, ő kb. most tette túl magát DeAndre Jordan érkezésén - utóbbi a korábban néha 30 perces játékidő helyett 18-20 perceket kap, egyértelműbbé váltak a szerepek. Dinwiddie-vel és Irvinggel kapcsolatban viszont Atkinsont természetesen már megkérdezték:

"Kyrie még mindig tanulja, hogy mit is akarunk csinálni, míg Spencernek több ismerete van erről. Időbe telik, míg Kyrie teljesen megérti, hogy mit is csinálunk támadásban, illetve védekezésben, de ahhoz képest, hogy most még nem érti, eléggé jól csinálta a dolgát. Hogy mi lesz akkor, amikor visszatér? Talán Spenced akkor is kezdeni fog, de ott van Garrett Temple a védekezésével, szóval sok opciónk lesz és ezek elég kellemes problémák" - mondta a New York Postnak.

Dinwiddie csak annyit tett hozzá, hogy most nyilván sokkal többet kell tennie támadásban, mert nincs LeVert, nincs Irving és "a szörnyeteg majd csak jövőre jön" (ezzel Kevin Durantre utalt), szóval most ez a dolga, de ahogy az említettek visszatérnek, majd változik az ő szerepe is, lehet, hogy majd csak a védekezés lesz előtérben...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus