Isaiah Thomas nem aggódik a saját NBA-jövője miatt

A 31 éves, korábbi kétszeres All-Star irányító szerint ismét letette a névjegyét szezon közben, és nem akar a tengerentúlon nézelődni.

A hányattatott karrierjű Thomast a cserehatáridő végén postázta a Wizards a Clippershez egy háromcsapatos csere keretein belül, a LAC viszont csak töltelékként tekintett rá, és rögtön ki is vásárolták. A Twitteren válaszolt egy kérdésre, hogy szerinte van-e még jövője ezek után a ligában és nem gondolkodik-e azon, hogy a tengerentúlon (itt elsősorban Kína lehet opció) folytassa karrierjét. Thomas szerint simán benne van, hogy újra lehetőséget kap majd az NBA-ben, mivel ebben a szezonban 40 meccsen kezdett, majd bekerült egy cserébe, ami jó volt egy olyan csapatnak, akiknek őrá speciel nem volt szüksége. Ennyi történt, se nem több, se nem kevesebb, és a jövőben is csak az a lényeg, hogy egyetlen egy csapatnak szüksége legyen rá, és nagyon hamar formába tud lendülni. 

Thomas a Wizardsnál 12.2 pontot és 3.7 gólpasszt szállított, és karriercsúcsot jelentő 41.3%-os triplázást mutatott be, tette mindezt 40 meccsen (itt nem jól emlékezett, csak 37 meccsen volt kezdő), átlag 23 percnyi játékidő alatt. 

Arra nyilván nem tért ki Thomas, hogy miután a Wizards elcserélte, megszerezte csereirányítónak Shabazz Napiert, a Clippers pedig, miután elengedte, megszerezte Reggie Jacksont, vagyis mindketten feláldozhatónak tekintették, aki helyett találnak jobbat is. Az is árnyalja Thomas mondandóját, hogy az ESPN számításai szerint a játék másik, védekező oldalán a Wizards 120.2-es defensive ratinget "rakott össze" Thomasszal a pályán, a defensive real plus-minus (DRPM) listán pedig 503 értékelhető játékosból az 500. "legjobb" mutatót birtokolja ebben az évadban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus