James Harden az MVP, Ben Simmons az Év Újonca

Ma hajnalban megvolt az alapszakasz díjátadója, nem történt meglepetés egyik kiosztott trófeánál sem, de kapott díjat többek között Kevin Durant és Jamal Crawford is.

Az MVP díjat a vártnak megfelelően James Harden nyerte (86 első hely, 15 második hely), méghozzá elég simán LeBron James (15, 79, 7) és Anthony Davis (0, 2, 70, 14, 5) előtt - Damian Lillard és Russell Westbrook lettek a negyedikek és az ötödikek.

A Philadelphia Sixers játékosa, Ben Simmons (90, 10, 1) simán hozta az Év Újonca elismerést Donovan Mitchell (11, 89, 1) és Jayson Tatum előtt.

Az MIP-ben, a Legtöbbet Fejlődött Játékos kategóriában is jött a papírforma, az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipóé lett a trófea Clint Capela és Spencer Dinwiddie előtt.

Szintén nem történt meglepetés a legjobb hatodik embereknél, ahol a Los Angeles Clippers játékos, Lou Williams legyőzte a tavalyi nyertest, Eric Gordont és Fred VanVleetet.

Az Év Védője szavazáson a Utah Jazz francia centere, Rudy Gobert diadalmaskodott Joel Embiidet és Anthony Davist megelőzve.

Az Év Edzője a Toronto Raptorstól azóta már menesztett, jelenleg a Detroit Pistons kispadján ülő Dwane Casey lett (39, 27, 16) Quin Snydert megelőzve (21, 30, 22) - a harmadik helyen Brad Stevens végzett.

Az Év Vezetőjének pedig a Houston Rockets GM-jét, Daryl Morey-t választották meg (11, 4, 1), aki a Jazzt irányító Dennis Lindsey-t előzte meg (7, 5, 4).

A nem általános díjak közül Dikembe Mutombo nyerte a Sager Strong díjat, Amir Johnson a Hustle trófeát, a Twyman-Stokes Év Csapattársa elismerés Jamal Crawfordhoz került, az NBA Cares díj Kevin Duranté lett a közösségnek nyújtott segítség miatt, Oscar Robertson pedig életműdíjat vehetett át.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus