Jimmy Butler: És ha senki nem várt minket ide?

A Heat játékosa szerint van egy mód, ahogy ők játszanak, ezt fogják folytatni a nagydöntőben is.

A Fogadóirodáknál egyértelmű esélyes az idei nagydöntőben a Los Angeles Lakers, bár a kezdeti oddsokhoz képest már a Miami Heaté is csökkent - ezzel együtt nyilván ők számítanak "underdognak", ők azok, akiknek a sikere váratlanabb lenne. Kivéve persze, ha Jimmy Butlert kérdezzük...

"Nagyon jó csapat vagyunk. Ennyi. Egy nagyon jó csapat. Nem fogom azt mondani, hogy jobbak vagyunk bárkinél, de nem gondolom azt, hogy underdogok vagyunk. Nem gondolom" - mondta Butler a nagydöntő előtti médianapon.

"Mi van akkor, ha senki sem várt minket ide? Rendben van. Elég biztos vagyok benne, hogy senki nem vár minket győztesnek sem. Ez is rendben van. Megértjük. Elfogadjuk, mert igazából nem érdekel minket. Kimegyünk, harcolunk, csapatként játszunk, ahogy mindig is tesszük, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég. A mi módszerünkkel, a Miami Heat-módszerrel fogjuk csinálni, ez egész évben jól működött" - magyarázta.

Egyébként az, hogy döntőt játszanak, bizonyos értelemben az utóbbi harminc év legnagyobb meglepetése. A Miami döntőbe jutására a szezon előtt 75 az egyhez volt a szorzó - az elmúlt harminc évben erre senki sem volt képes, a 2002-es New Jersey Nets 60 az egyhez esélye volt hozzá a legközelebb. Azt a csapatot egyébként a nagydöntőben kisöpörte a Lakers...

Ezt a két csapatot leszámítva viszont senki nem tudott döntőbe az elmúlt harminc évben 30 az egyhez esélynél "messzebbről" - a 2015-ös Warriors viszont 28 az egyhez oddsról indulva végül bajnok tudott lenni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus