Jimmy Butlert a Minnesotába cserélte a Bulls

Jimmy Butlert (és az 1/16-ot) a Minnesota Timberwolveshoz cserélte a Chicago Bulls Zach LaVine-ért, az 1/7-es draftjogért és Kris Dunnért.

Több hírforrás is megerősítette, hogy a Chicago Bulls a Minnesota Timberwolveshoz cserélte Jimmy Butlert és az 1/16-ot az 1/7-es draftjogért, Kris Dunnért és Zach Lavine-ért cserébe.

A Bulls ezzel sokadik irányítóját szerzi Dunn személyében, aki tavaly semmit nem mutatott, és itt is kérdés, mennyi játékideje lesz, távozik-e előle Rajon Rondo, vagy esetleg mentornak megtartják - tavaly Rondo nagyon jó kapcsolatot ápolt a fiatalokkal. Leginkább Dunn-nal és az 1/7-tel megkezdheti az újjáépülést a Bulls, de minden azon múlik, hogy kit húznak (Lauri Markkanent), és hogy ebből a két emberből mi lesz - nagyon messze van a biztos ellenértéktől ez a csomag. Lavine szerepe, illetve további sorsa is kérdéses a súlyos sérülését és alapvetően a játéka hiányosságait nézve.

A Minnesota gyakorlatilag semmi olyat nem adott fel Butlerért, amiért fájhatna a szívük, hiszen összeállhat egy Rubio-Butler-Wiggins-Towns négyes, ami hosszú időre meghatározó lehet nyugaton és az egész ligában is, ezért odaadták a Butlernél jelentősen gyengébb LaVine-t, a csereirányítójukat, illetve lecseréltek 9 hellyel. Kérdés, hogy Rubio jövője például hogyan alakul majd ennek fényében, hiszen Dunn már nincs mögötte, nem kell elcserélni, és sok értelme nem is lenne így.

További kérdés, hogy esetleg lesz-e még csere chicagói oldalról, mert Dwyane Wade-nek nyilván nem tetszik az újjáépülés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus