Jöjjön a draft - Folyamatos eseménykövetés (04:48)

Hajnal 01:00-tól NBA draft - folyamatos eseménykövetés egész nap. Aldridge mindenképpen távozni akar a Spurstől? A Celtics két lottery picket és egy játékost ajánl Porzingisért, a Knicks azonban ennél is többet akar. A Minnesota szeretné megszerezni Jimmy Butlert vagy Paul George-ot. George Hill visszatérne San Antonióba. A Portland a lotterybe akar cserélni az 1/20-szal és az 1/26-tal. A Clippers megkereste a Pistonst egy Jordan-Drummond cserével. Kerr szeretné, ha a Warriors játékosai átgondolnák a látogatást a Fehér Házba. A legtöbb szezonbérletese jelenleg a Sixersnek van a következő idényre. A Spurs Chris Pault és Derrick Rose-t is kinézte magának. Tony Allen csak minimumot kap a Memphistől? Megint meghackelték JR Smith egyik közösségi média fiókját.

FRISSÍTVE (04:48): A Utah Jazz az 1/30-cal Josh Hartot választotta - ő a Los Angeles Lakershez kerül.

Ezzel véget ért az első kör - a második kör eredményét a reggeli morzsában olvashatjátok!


FRISSÍTVE (04:44): A San Antonio Spurs Derrick White-ot húzta ki az 1/29-es pickkel.


FRISSÍTVE (04:38): A Los Angeles Lakers Tony Bradley-t draftolta az 1/28-on - ő megy a Utah Jazzhez.


FRISSÍTVE (04:35): A Los Angeles Lakers a Utah Jazzhez cserélte az 1/28-at az 1/30-ért és az 2/42-ért cserébe.


FRISSÍTVE (04:32): A Brooklyn Nets Kyle Kuzmát választotta az 1/27-en - ő a Los Angeles Lakershez kerül a D'Angelo Russell-féle csere keretein belül.


FRISSÍTVE (04:25): A Portland TrailBlazers az 1/26-tal Caleb Swanigant húzta.


FRISSÍTVE (04:19): Az Orlando Magic Andzejs Pasecnikset draftolta az 1/25-telEz a pick azonban a Philadelphia Sixersé, akik a 2020-as Oklahoma City Thunder első köröst és a 2020-as Brooklyn és New York második körösök közül a rosszabbikat adták ezért a draftjogért.


FRISSÍTVE (04:13): A Utah Jazz az 1/24-gyel Tyler Lydont választotta - ő megy majd a Denver Nuggetshez.

Közben a Memphis Grizzlies megszerezte az 2/35-ös picket az Orlando Magictől egy 2019-es Brooklyn második körösért cserébe.


FRISSÍTVE (04:04): A Toronto Raptors az 1/23-mal OG Anunoby-t húzta.


FRISSÍTVE (03:57): A Brooklyn Nets az 1/22-vel Jarrett Allent draftolta.


FRISSÍTVE (03:50): Az Oklahoma City Thunder az 1/21-gyel Terrance Fergusont választotta.


FRISSÍTVE (03:43): A Portland TrailBlazers Harry Gilest húzta ki az 1/20-szal - ő a Sacramento Kingshez került a korábbi csere miatt.


FRISSÍTVE (03:37): Az Atlanta Hawks az 1/19-cel John Collinst választotta.


FRISSÍTVE (03:33): Az Indiana Pacers az 1/18-cal TJ Leafet draftolta.


FRISSÍTVE (03:28): A Milwaukee Bucks 1/17-tel DJ Wilsont húzta.


FRISSÍTVE (03:19): A Chicago Bulls az 1/16-tal Justin Pattont választotta ki - ő megy a Minnesota Timberwolveshoz.


FRISSÍTVE (03:12): A Portland TrailBlazers Justin Jacksont draftolta az 1/15-tel - ő megy a Sacramento Kingshez.


FRISSÍTVE (03:05): A Miami Heat Bam Adebayót húzta ki az 1/14-gyel.


FRISSÍTVE (02:59): A Denver Nuggets Donovan Mitchellt választotta ki az 1/13-mal - ez a pick megy Utah-ba.


FRISSÍTVE (02:57): Cserélt egymással a Utah Jazz és a Denver Nuggets - az 1/13 Utah-ba került, Trey Lyles és az 1/24 pedig Denverbe.


FRISSÍTVE (02:53): A Detroit Pistons Luke Kennardot választotta az 1/12-vel.


FRISSÍTVE (02:47): A Charlotte Hornets az 1/11-gyel Malik Monkot húzta ki.

Közben KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Boston Celtics sem az idei 1/3-at, sem a jövő évi Brooklyn Nets első köröst nem ajánlotta fel Jimmy Butlerért.


FRISSÍTVE (02:41): A Sacramento Kings az 1/10-en Zach Collinst választotta - ő megy a Portland TrailBlazershez.


FRISSÍTVE (02:37): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Sacramento Kings elcserélte az 1/10-et a Portland TrailBlazershez az 1/15-ért és az 1/20-ért cserébe.


FRISSÍTVE (02:34): A Dallas Mavericks az 1/9-cel elvitte Dennis Smith Jr.-t.


FRISSÍTVE (02:27): A New York Knicks az 1/8-cal Frank Ntilikinát választotta.


FRISSÍTVE (02:22): A Minnesota Timberwolves az 1/7-tel Lauri Markkanent húzta - ő megy majd a Chicago Bullshoz.


FRISSÍTVE (02:16): Az Orlando Magic az 1/6-tal Jonathan Isaacet választotta.

A Sacramento Kings az 1/5-tel De'Aaron Foxot húzta ki.
 

FRISSÍTVE (02:02): A Phoenix Suns az 1/4-gyel Josh Jacksont választotta.
 

FRISSÍTVE (01:55): A Boston Celtics az 1/3-mal Jayson Tatumot választotta.
 

FRISSÍTVE (01:48): A Los Angeles Lakers az 1/2-vel Lonzo Ballt húzta ki.

Közben hivatalos a Jimmy Butler-csere - részletek ezen a linken!


FRISSÍTVE (01:40): A Philadelphia Sixers az 1/1-gyel Markelle Fultzot választotta.

Közben Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves közel áll Jimmy Butler megszerzéséhez.

--------------------------------------- KEZDŐDIK A DRAFT ---------------------------------------

FRISSÍTVE (01:29): Michael Grange információi szerint a Toronto Raptors nemcsak az 1/23-at cserélné el (ezt korábban más is lehozta), hanem Jonas Valanciunastól is szabadulnának.

Közben Jimmy Butlerért a Denver Nuggets és a Minnesota Timberwolves is "küzd" még, de a coloradóiak közben a Phoenix Sunsszal is tárgyalnak Eric Bledsoe-ról - a Nuggets idén nyáron már láthatóan nem akar lecsúszni minden nagy halról.


FRISSÍTVE (01:09): Élő közvetítés a drafthoz:


FRISSÍTVE (23:25): Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Clippers felajánlotta DeAndre Jordant a Boston Celticsnek az 1/3-ért, hogy le tudják draftolni Josh Jacksont, de a Celtics nemet mondott.


FRISSÍTVE (23:06): Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings az 5. helyen választani akar a pickjével, de azon erősen gondolkodnak, hogy az 1/10-ről hátrébb cseréljenek, ha kapnak egy későbbi draftjog mellett egy használható játékost is.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs és a Cleveland Cavaliers Danny Greenről tárgyalnak, de a Spurs sokat kér (egyelőre) a dobóhátvédért.


FRISSÍTVE (22:12): Steve Kyler (Basketball Insiders) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers és a San Antonio Spurs is komolyan érdeklődnek Paul George iránt.


FRISSÍTVE (21:25): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Minnesota Timberwolves szeretné megszerezni Jimmy Butlert vagy Paul George-ot.


FRISSÍTVE (20:55): Michael Scotto (Basketball Insiders) forrásai szerint a Boston Celtics beszélt a Minnesota Timberwolves-zal az 1/7-ről - valószínűleg ez lehet az a pick, amit Porzingisért még adnának az 1/3 és a meg nem nevezett játékos mellett.


FRISSÍTVE (20:40): Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a Boston Celtics az idei 1/3-at, egy játékost, illetve egy idei lottery picket adna Kristaps Porzingisért - utóbbi draftjog nincs náluk, de meg tudják szeretni.


FRISSÍTVE (20:35): Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a New York Knicks Jaylen Brownt, az 1/3-at, a jövő évi Brooklyn első köröst, illetve Jae Crowdert kéri Kristaps Porzingisért a Boston Celticstől.


FRISSÍTVE (20:17): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Boston Celtics megpróbál egy olyan csomagot összetenni, ami megfelel a New York Knicksnek Kristaps Porzingisért. Jordan Schultz (SI Now) jelentette, hogy bár Jayson Tatum tetszik a Celticsnek, de a vezetőségből többen is Josh Jacksont akarják kiválasztani, egyáltalán nincs még meg, hogy végül kit fognak kihúzni az 1/3-on, ha megtartják egyáltalán a picket.


FRISSÍTVE (19:55): Sam Amick (USA Today) és David Aldridge (nba.com) információi szerint a Phoenix Suns és a New York Knicks egyáltalán nem állnak közel ahhoz, hogy megegyezzenek Kristaps Porzingisről - előbbi szerint jó ideje nem is beszéltek egymással, sőt, LaMarcus Aldridge-ról sem esett túl sok szó a Sunsnál.


FRISSÍTVE (19:45): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint egyelőre egyetlen csapat sem akarja megadni a New York Knicksnek azt, amit Kristaps Porzingisért szeretnének. Egy Tim Montemayor nevű "fazon" lehozta, hogy közel áll a Phoenix Suns a megegyezéshez a Knicksszel, ők az 1/4 mellett Marquese Chrisst és Eric Bledsoe-t adnák, de nem a legmegbízhatóbb forrás ez.

Jabari Young (San Antonio Express-News) értesülései szerint a San Antonio Spurs és George Hill között kölcsönös az érdeklődés, Hill visszatérhet korábbi csapatához. A Spurs valószínűleg Chris Paulra akar rámenni elsősorban, de ha ő nem jön össze, Hill kitűnő "vigaszdíj" lehet számukra.


FRISSÍTVE (19:15): Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy mivel LaMarcus Aldridge 1+1 éves szerződéssel rendelkezik, így a Top10-ben draftoló csapatok közül kevesen érdeklődnek iránta, hiszen nincs garancia arra, hogy nem csak egy évre szereznék meg - egyedül a Phoenix Suns gondolhatja azt reálisan, hogy marad is náluk LMA.

Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a rivális csapatok vezetői szerint a Minnesota Timberwolves az 1/7 bevonásán gondolkodik egy esetleges Jimmy Butler-cserébe.


FRISSÍTVE (18:45): Stephen A. Smith (ESPN) információi szerint már nem(csak) a San Antonio Spurs akarja elcserélni LaMarcus Aldridge-et, hanem a játékos is távozni akar a csapattól. Smith úgy tudja, hogy LMA nagyon-nagyon nem boldog San Antonióban, úgy érzi, hogy rosszat tett neki és a játékának az, hogy a Spurshöz igazolt. Smith szerint Aldridge mindenképpen azt akarja, hogy Gregg Popovich-ék cseréljék el idén nyáron.


FRISSÍTVE (18:37): Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers lemondott Jimmy Butlerről és Paul George-ról is, mivel Kevin Love-ért egyszerűen nincs akkora érdeklődés, hogy össze tudjanak hozni bármilyen üzletet.


FRISSÍTVE (18:03): Jordan Schultz (SI Now) forrásai szerint a Portland TrailBlazers nagyon aktív a piacon. 14 millió dollárral vannak a várható luxusadószint fölött, úgyhogy legalább egy rossz szerződést ki akarnak szórni, emellett az 1/20-szal és az 1/26-tal megpróbálnak feljebb cserélni a lotterybe.


FRISSÍTVE (17:45): JR Smith közösségi médiafiókját megint feltörték állítólag. Mint ismert, a Cavs hátvédje a finálé közben, 0-3 után kiírta twitterre, hogy "Cavs in 7", amire azt mondták, hogy feltörték a fiókját, most pedig facebookon búcsúzott Clevelandtől, amit utána törölt, majd megint az a magyarázat jött, hogy hackerek áldozata lett.

Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers megkereste a Detroit Pistonst egy DeAndre Jordan-Andre Drummond cserével.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixersre borzasztóan kíváncsiak az emberek - 14.000 szezonbérletet adtak el eddig a következő idényre, ami franchise-rekord és a legtöbb jelenleg az egész ligában.

Közben David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Sixers szeretne még egy első köröst valahol a 20-30. hely között, és a 2/36-ot és a 2/39-et akarják odaadni.

Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a San Antonio Spurs Chris Paul ÉS Derrick Rose iránt is érdeklődik - könnyen elképzelhető, hogy mindkettejüknek megpróbálnak most helyet csinálni. Arról volt szó nemrég, hogy árulják LaMarcus Aldridge-et - legalább három Top10-ben választó csapattal is tárgyaltak az erőcsatárról.

A New York Knicksnél áll a bál már napok óta Phil Jackson és Kristaps Porzingis miatt. Az elnök azt nyilatkozta Al Trautwignek (MSG Network) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, tudják mit csinálnak, még ha nem is így néz ki az utóbbi pár év mutatói alapján. Tehetséges fiataljaik vannak, de időre van szükségük - jó játékosaik, jó és versenyképes csapatuk lesz. Shaquille O'Neal közben a TMZ Sportsnak azt mondta, hogy a Knicksnek pont Porzingist kellene megtartani, és mindenki mást elcserélni körülötte - köré kellene újjáépülni.

Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) a Sports 56 WHBQ-n elmondta, hogy a Memphis Grizzlies csak veterán minimumot fog ajánlani Tony Allennek.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Josh Jackson miatt óriási a kereslet a Top4 pickekre, rengeteg együttes szeretné kiválasztani a kiscsatárt. Jackson közben az ESPN-nek elmondta, hogy a Boston Celtics elég világosan kinyilvánította, kit akarnak kiválasztani az 1/1-gyel, ezért nem ment el hozzájuk privát edzésre, aztán amikor lecseréltek 1/3-ra, már nem volt elég idő, hogy leszervezzenek egy interjút.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr pedig azt nyilatkozta Tim Kawakaminak a The TK Show nevű podcastben, hogy azt szeretné, ha a játékosok nagyon átgondolnák azt, hogy megjelennek-e a Fehér Házban vagy sem. Nagyon kritikus volt korábban Donald Trumppal ő is, ezért lehet, hogy nem is kapnak meghívót, de ha elmennek, annak lehetnek nagyon pozitív hatásai is. Mostanában nagy a széthúzás és a gyűlölet az országban, és most megmutathatnák, hogy félre tudják tenni a személyes ellentéteiket

 

FRISSÍTVE (15:43): Először egy szolgálati közlemény: ma éjszaka 01:00-től kezdődik a draft, addig folyamatosan követjük az eseményeket, pletykákat - az első pick valamikor 01:15-01:30 körül várható, de érdemes 1-től már figyelni majd a közvetítést, aminek a linkjét később közzé is fogjuk tenni.

Egy, az egész ligát érintő hír: az NBA tájékoztatta a csapatokat, hogy nem lesz 101 millió dollár sem a fizetési sapka a következő idényben, várhatóan csak 99 milliónál lesz a határ (idén 94.1 millió volt). A további csökkenés oka az, hogy kevesebb PO-meccs volt a vártnál, így kevesebb bevétel - korábban volt 101, 103 és 108 milliós előrejelzés is, a pontos számot pedig a moratóriumi időszak végén, nagyjából július 5-e környékén fogjuk megtudni.

Volt egy csere, de nem fog beleremegni a liga - a Washington Wizards a 2/52-es pickért megszerezte a New Orleans Pelicanstől Tim Fraziert.

Két vezetőségi hír látott napvilágot. Egyrészt a Houston Rockets tegnap 4 éves hosszabbítást írt alá Daryl Morey-val, aki 2007 óta GM-je a texasiaknak. Másrészt a Cleveland Cavaliers felajánlott egy 5 éves szerződést Chauncey Billupsnak, hogy legyen az első számú vezetőjük, de Billups még nem fogadta el a felkérést, pedig kétszer is találkozott már Dan Gilbert tulajdonossal - még gondolkodik, bár a BIG3 liga szervezője, Ice Cube már azt nyilatkozta, hogy Billups a Cavsnél dolgozik majd, ezért nem vesz részt a nyári 3-3 bajnokságban.

És akkor kezdjük a pletykákkal. John Gambadoro (98.7) forrásai szerint a San Antonio Spurs elcserélné LaMarcus Aldridge-et - az erőcsatárt a Top5-ben draftoló gárdáknak árulta eddig a Spurs, és szeretnének fizetést ledobni, hogy a szabadügynökpiacon rámehessenek nagy halakra. Ezt bizonyítja az is, hogy James Young (San Antonio Express-News) forrásai szerint Danny Greent is árulják Gregg Popovich-ék.

Egy másik texasi gárda, a Rockets is kiszórna több nagyobb kontraktust is - Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Patrick Beverley mellett Ryan Andersont és Lou Williamst is árulják, mert rá akarnak menni Kyle Lowry-ra, Chris Paulra, Blake Griffinre és Paul Millsapre - nyilván egy irányító és egy erőcsatár kellene nekik. Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy a Utah Jazz érdeklődik Beverley iránt, amennyiben George Hill távozik - utóbbi szabadügynök, és ha ő lelép, kellene a Jazznek egy tapasztalt egyes.

Ha már szóba került Paul Millsap, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az Atlanta Hawks elkezdte felmérni a terepet, hogy mit kaphatnak egy sign-and-trade-ben érte - a Phoenix Sunsszal, a Sacramento Kingsszel és a Denver Nuggets-cel ültek le tárgyalni erről a dologról.

A Phoenixnél nagy a jövés-menés. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Suns az 1/4-ről több beszélgetést is folytatott - az Indiana Pacersszel Paul George-ról, a Chicago Bulsszal Jimmy Butlerről, illetve a New York Knicksszel Kristaps Porzingisről. KC Johnson (Chicago Tribune) jelentette, hogy az arizonaiak Eric Bledsoe elcserélésén is fáradoznak.

Térjünk ki a három nagy névre, akiket a Sunsnál említettünk most. Egyrészt Nate Taylor (Indianapolis Star) értesülései szerint Paul George azért szólt előre, hogy le fog lépni a Pacerstől, mert nem akarta olyan helyzetbe hozni csapatát, mint Kevin Durant az Oklahoma City Thundert. Másrészt Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint Jimmy Butler készen állt rá, hogy cserét kérjen a Clevelandhez, de a Cavs több játékosa is figyelmeztette, hogy ne tegye ezt, mert könnyen elképzelhető, hogy Kyrie Irving cserét fog kérni.

Harmadrészt a New York Knicks elnöke, Phil Jackson elmondta, hogy bármennyire is szeretik Kristaps Porzingist, azt kell tenniük, ami a legjobb a franchise-nak. Az ESPN információi szerint a Top5-ben mindenkivel tárgyalt a Knicks Porzingisről (Philadelphia 76ers, Los Angeles Lakers, Boston Celtics, Suns, Kings) és a Thunderrel is. Wojnarowski úgy tudja, hogy csak Jackson akarja elcserélni Porzingist a Knicksen belül, és ennek köze van ahhoz is, hogy a lett nem ment el az idényvégi interjúra. Woj úgy tudja, hogy Top4 pick és bizonyított kezdő kellene Jacksonnak Porzingisért, és Josh Jacksont akarja draftolni a New York, ha ez sikerül. A Sixers centere, Joel Embiid már írt is twitteren a másik magasembernek, hogy "Philadelphiában nem foglalkozunk a szezonzáró interjúkkal". A Sunsszal kapcsolatban felmerült Marquese Chriss és Dragan Bender neve is, de Wojnaroski szerint Devin Bookert nem fogja megkapni a Knicks, ennyi biztos.

Közben Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint a Knicks másik sztárja, Carmelo Anthony megmondta Jacksonnak, hogy továbbra is maradni akar a New Yorknál, Jackson meg újra lenyilatkozta, hogy itt lenne az ideje Anthonynak más csapatban próbálkozni, jobb lenne neki. Ehhez kapcsolható, hogy Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, a játékosok és az ügynökök csak a legvégső esetben veszik alternatívának a Knickst.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers felajánlotta az 1/2-t a Sacramento Kingsnek az 1/5-ért és az 1/10-ért, de a Kings nemet mondott erre, mert úgy érzik, hogy az 5. helyen is ki tudják húzni, akit akarnak, a 10. helyen pedig kiválaszthatnak még egy jó fiatalt. A Lakers az egyik kapott picket csomagolta volna össze az 1/27-tel, az 1/28-cal és egy játékossal, hogy elhozzák az Indianától George-ot.

Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks és a Minnesota Timberwolves egy Ricky Rubio és Wesley Matthews köré épülő cseréről tárgyaltak egymással, de végül nem lett belőle semmi. Lett volna egyébként az üzletben egy pickcsere is, amellyel a Dallas felugrott volna a 7. helyre, a Minnesota pedig a 9-re került volna - ez a Mavsnek jó lett volna, mert ők és a 8. helyen húzó New York Knicks is nagyon nézegetik Frank Ntilikinát.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint a Boston Celtics Jayson Tatum kiválasztása felé hajlik az 1/3-on - megkapták Josh Jackson egészségügyi kórlapját végül, de a Kansas sztárja nem megy el hozzájuk privát edzésre. Közben Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a Boston megint hátrébb cserélne, mert Dennis Smith tetszik nekik igazán, de az egyik rivális csapat vezetője azt nyilatkozta a Celtics GM-jéről, Danny Ainge-ről, hogy a dezinformálás nagymestere. Bulpett úgy tudja, hogy ha marad a Boston a harmadik helyen, akkor Tatum, Jackson és Jonathan Isaac közül választhatnak.

Broderick Turner (Los Angeles Times) infói szerint a Los Angeles Clippers második körös draftjogot venne, méghozzá a második kör elejébe szólót, és 2 millió dollárt is fizetnének egy pickért - a Sixersnek négy, a Celticsnek három második körös draftjoga van idén.

Többek megkapták a QO-t. A San Antoniónál Jonathon Simmons lett ezzel korlátozott szabadügynök, a Memphis Grizzliesnél JaMychal Green (2.8 millió), míg a Denver Nuggetsnél Mason Plumlee (4.6 millió).

A játékosopciókkal kapcsolatban is voltak "kinyilatkoztatások". A Milwaukee Bucksnál Greg Monroe nem meglepő módon marad 17.9 milliós kontraktusában, a Lakersnél viszont Nick Young lemondott 5.6 milliós opciójáról, így oda igazol, ahova akar, míg a Kingsnél Langston Galloway 5.4 millió dolláros szerződéséről mondott le - utóbbi lehet korlátozott szabadügynök, amennyiben a Sacramento ad neki egy 6.5 milliós QO-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus