Jöjjön a draft - folyamatos eseménykövetés (04:47)

Hajnal 01:00-tól NBA draft, előtte folyamatos eseménykövetés cserékkel, pletykákkal, a draft alatt pedig a húzásokkal.

04:47: Az első körnek ezzel vége. A második kör végeredményéről a reggel hírekben beszámolunk.
 

1/30, Atlanta Hawks: Omari Spellman

1/29, Brooklyn Nets: Dzanan Musa

1/28, Golden State Warriors: Jacob Evans

1/27, Boston Celtics: Robert Williams III

1/26, Philadelphia Sixers: Landry Shamet

1/25, Los Angeles Lakers: Moritz Wagner

1/24, Portland TrailBlazers: Anfernee Simons

1/23, Indiana Pacers: Aaron Holiday

1/22, Chicago Bulls: Chandler Hutchison

1/21, Utah Jazz: Grayson Allen

1/20, Minnesota Timberwolves: Josh Okogie

1/19, Atlanta Hawks: Kevin Huerter

1/18, San Antonio Spurs: Lonnie Walker IV

1/17, Milwaukee Bucks: Donte DiVincenzo

1/16, Philadelphia Sixers: Zhaire Smith

Cserélt egymással a Phoenix Suns és a Philadelphia Sixers: a 10. helyen kiválasztott Mikal Bridges a Suns játékosa lett, az 1/16-ért, illetve a 2021-es Miami Heat első körösért.

1/15, Washington Wizards: Troy Brown

1/14, Denver Nuggets: Michael Porter Jr.

1/13, Los Angeles Clippers: Jerome Robinson

1/12, Charlotte Hornets: Miles Bridges

1/11, (Charlotte Hornets) Los Angeles Clippers: Shai Gilgeous-Alexander

Az 1/11 nem a Hornetsé a hírek szerint, hanem a Los Angeles Clippersé, amely elvileg az 1/12-n és az 1/13-on is húzna. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint az 1/12-ért és két második körösért szerezte meg az 1/11-et a Clippers.

1/10, (Philadelphia Sixers) Phoenix Suns: Mikal Bridges

1/9, New York Knicks: Kevin Knox

1/8, Cleveland Cavaliers: Collin Sexton

1/7, Chicago Bulls: Wendell Carter Jr.

1/6, Orlando Magic: Mo Bamba

1/5, Atlanta Hawks: Trae Young

1/4, Memphis Grizzlies: Jaren Jackson Jr.

 

01:51: Meglepően csendesen telt a draft előtti felvezetés, és el is kezdődött a játékosbörze.

Az első két helyen nincs meglepetés, ahogy azt a draft előtt megírták:

1/1, Phoenix Suns: Deandre Ayton

1/2, Sacramento Kings: Marvin Bagley III

Az érdekesség most jön. A Dallas Mavericks végül megegyezett az Atlanta Hawksszal (sokáig úgy tűnt, nem lesz semmi a cseréből, mert a Mavs nem akarja Wes Matthews szerződését Kent Bazemore-ra cserélni), az 1/5-ért  és egy jövőbeli első körösért az 1/3 a texiasiaké, akik nem véletlenül cseréltek előre - a részleteket ezen a linken megtaláljátok.

1/3, Dallas Mavericks: Luka Doncic

 

ELKEZDŐDÖTT A DRAFT

 

00:05: A draftot élőben ezen a linken nézhetitek majd hajnal 1-től, már megy a felvezető műsor:

http://buffstreamz.com/sb/nba-1215.php

 

23:25: A Dodo Podcasten már élőben beszélgetnek a srácok:

 

23:10: Zach Klein (Hawks beatwriter) információi szerint az Atlanta Hawks az 1/3-mal Luka Doncicot választja, de a Dallas Mavericksnek, akik az 1/5 mellett Kent Bazemore-t is átveszik. A Hawks állítólag Trae Youngot akarja, de Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy az Orlando Magic is ugyanezen a vonalon mozgolódik, nem tudni még, kinél köt ki a harmadik draftjog.

 

22:30: Lényegében mindenki megerősítette, hogy az első választás DeAndre Ayton lesz, míg a második Marvin Bagley III.

 

22:00: Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs és a Los Angeles Lakers tárgyalása nem sokáig tartott Kawhi Leonardról - nem került szóba egyetlen játékos sem, és Shelburne úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag rácsapták az ajtót az aranysárga-lilákra.

A Los Angeles Clippersnél Austin Rivers lehívja 12.6 millió dolláros játékosopcióját, ezt maga a játékos jelentette be - nem sok meglepetést okozott.

Mcihael Scotto (The Athletic) jelentette, hogy több együttes is érdeklődik Eric Gordon iránt a Houston Rocketsnél - ez azért lehet érdekes, mert ha a Rockets akar egy nagyobb halat (LeBron James) szerezni, akkor meg kell szabadulnia néhány szerződéstől, és Gordon is áldozatául eshet ennek.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Milwaukee Bucks az 1/17 segítségével meg akar szabadulni Matthew Dellavedovától, aki még két éves, összesen 19.2 millió dolláros szerződéssel rendelkezik.

Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig megírta, hogy jelen állás szerint hogy néz ki a Top6:

1. Suns: Deandre Ayton. 2. Kings: Marvin Bagley Jr.; 3. Hawks: Luka Doncic; 4. Jaren Jackson, Jr.; 5. Mavericks: Mo Bamba; 6. Magic: Trae Young.

 

21:40: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Los Angeles Lakers megkereste a San Antonio Spurs Kawhi Leonard miatt, de egyelőre ajánlatot nem tett az aranysárga-lila alakulat.

Jordan Schultz (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy liga szerte úgy gondolkodnak a vezetők, hogy a Sacramento Kings Marvin Bagley III-öt fogja kiválasztani az 1/2-n.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) szerint érdemes odafigyelni a New Orleans Pelicansre Dwight Howard miatt. Arról írtunk külön is, hogy a Brooklyn Nets ki fogja vásárolni a centert, amint átkerül a Charlotte Hornetstől, és a Pelicansnek Howard egy B-terv lehet DeMarcus Cousins távozása esetén.

 

21:17: Marc Stein (New York Times) megerősítette a korábbi híreket: a Washington Wizards megpróbálja elcserélni Marcin Gortatot, de Stein úgy tudja, hogy a fővárosiak egyelőre nem akarják feladni az 1/15-öt azért, hogy valaki átvegye a lengyel center lejáró szerződését.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Dallas, a Chicago, a Cleveland és a Clippers próbál feljebb cserélni a lotteryben húzó csapatok közül. A Philadelphia 1/10-ese is játékban van, és az érdeklődő együttesek Shai Gilgeous-Alexandert nézték ki maguknak. Amennyiben nem lesz csere, és nem kel el korábban, akkor 1/11-en a Charlotte viheti az irányítót.

 

19:55: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs meghallgatja az ajánlatokat Kawhi Leonardra, de egyelőre nem keresi a csapatokat külön, hogy árulják a kiscsatárt - ha van valakinek ajánlata, azt felírják, egyelőre itt tart a történet. Wojnarowski azt is hozzátette, hogy a Los Angeles Lakers egyelőre nem tárgyalt a Spursszel.

 

19:10: A Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings eldöntötte, kit akar választani - csak még azt nem tudni, hogy ki ez a kiválasztott.

Michael Scotto (The Athletic) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks úgy érzi, nagyon jó esélyei vannak DeMarcus Cousins megszerzésére.

Szintén Scotto jelentette, hogy a Philadelphia Sixers azon gondolkodott, hogy Markelle Fultz, az 1/10 és az 1/26 segítségével felcserél a Top5-be Michael Porter Jr.-ért. Akkor tettek le erről, amikor úgy tűnt, hogy Porter hátával folyamatosan gondok lehetnek a jövőben is.

Jon Krawczynski (The Associated Press) hozta a hírt, hogy Karl-Anthony Towns és Tom Thibodeau többször is beszéltek idén nyáron telefonon, tartják a kapcsolatot, és abszolút nem úgy tűnik, hogy kenyértörésre kerül a sor, hiába volt néha egy kicsit feszült a hangulat a csapaton belül. Krawczynski azt is hozzátette, hogy Towns nem kért cserét az együttestől.

 

18:07: Orazio Cauchi (Sportando) információi szerint a Philadelphia Sixers jó eséllyel Dzanan Musát választja majd 1/26-nál - vagy valaki olyan európait akarnak draftolni, akit még az öreg kontinensen lehet hagyni egy ideig, vagy az sem kizárt, hogy elcserélik a picket.

 

17:50: Jonathan Givony (DraftExpress, ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings vagy kiválasztja Marvin Bagley III-t a második helyen, vagy lejjebb cserél Michael Porter Jr.-ért - állítólag az eredeti draftpozíciójukban is azt nézegették, hogy MPJ-t választják. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) ezzel szemben úgy tudja, hogy a Kings Bagley mellett Luka Doncicon gondolkodik, és egyelőre nem döntött.

Szintén Porterhez tartozik, hogy Givony úgy tudja, nagyon tetszik a játéka a Dallas Mavericks tulajdonosának, Mark Cubannek, és többek között az is felmerült, hogy lecserélnek az 1/7-re a Chicago Bullsszal.

Mike Fisher (247 Sports) úgy tudja, hogy a Dallas a nyáron Marcus Smartra is rá akar menni - a hátvéd a Boston Celtics korlátozott szabadügynöke lesz.

Térjünk vissza Mannixhez: értesülései szerint a Phoenix Suns az 1/16-nál Aaron Holiday-jel szemez - vele szívesen játszana együtt Deandre Ayton, és állítólag ezt is számításba veszik az arizonaiak.

Megint Givony hozta a hírt, hogy a Los Angeles Clippers az 1/12-n irányítót szeretne választani, és a Shai Gilgeous-Alexander, Collin Sexton, Trae Young trió mellett Jerome Robinson is tetszik Jerry Westéknek.

Ben Mehic (The Step Back) értesülései szerint Marcin Gortat környezetében az a hír járja, hogy nagyon hamar el fogják cserélni, akár már ma este is sor kerülhet erre. A hírek szerint a Dallas a lengyel center iránt is érdeklődik, de nem tudni, mit kaphat érte a Washington Wizards.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus