Jöjjön a draft 2019 - Folyamatos eseménykövetés

Folyamatosan követjük az eseményeket egészen a draft első körének végéig! A Wizards lemondott Masai Ujiriről. A Warriors egy csúsztatott sign-and-trade-et csinál Kevin Duranttel? A Knicks nem fog rámenni másodvonalas sztárra. A Nets mégsem igazolja le Kyrie Irvinget, ha nem tud mellé második sztárt szerezni? Barrett elmondta, miért akar a Knicksben játszani. A Clippers pánikol Kawhi Leonard miatt. A Pelicans veteránt akar az 1/4-ért - Robert Covington érkezhet a Timberwolvestól, center jöhet, vagy az Atlanta is cserepartner lehet. A Thunder luxusadó alá akar kerülni. A Dallas érdeklődik TJ Warren iránt. Zion Williamson nem indul a zsákolóversenyen.

Vége van az első körnek, így búcsúzunk. Ma reggel olvashatjátok a teljes draftlistát a hírmorzsákban.

1/30: A Cleveland Cavaliers négy második köröst adott a Detroit Pistonsnak, így övé az utolsó választás az első körben. A Cavs Kevin Porter Jr.-t drafolta.

Közben a Philadelphia Sixers a Washington Wizardshoz cserélte Jonathon Simmonst és a 2/42-t, hogy több sapka alatti helye legyen.

1/29: A San Antonio Spurs Keldon Johnsonnal gazdagodott.

1/28: A Golden State Warriors Jordan Poole-ra tette le a voksát.

1/27: A Los Angeles Clippers megszerezte a picket, és Mfiondu Kabengele volt a kiválasztottja. A Brooklyn Nets a Philly 2020-as első körösét kapja.

1/26: A Cleveland Cavaliers Dylan Windlert draftolta.

1/25: A Portland TrailBlazers elvitte Nassir Little-t.

1/24: A Phoenix Suns megszerezte a picket a Boston Celticstől a Milwaukee Bucks 2020-as első köröséért és Aron Baynes-ért, és kiválasztotta vele Ty Jerome-ot.

1/23: Az Oklahoma City Thunder Darius Bazley-t vitte el.

1/22: A Boston Celtics Grant Williamset választotta.

1/21: A Memphis Grizzlies megszerezte a picket az OKC-től a 23. választás jogáért és egy 2024-es második körösért, és kiválasztotta vele Brandon Clarke-ot.

1/20: A Boston Celtics Matisse Thybulle-ra rakta le a voksát, de a Philadelphia Sixershez cserélte az idei 24. és 33, választások jogáért.

1/19: A San Antonio Spurs Luka Samanicot vitte el.

1/18: Az Indiana Pacers Goga Bitadzét draftolta.

1/17: A New Orleans Pelicans Nickeil Alexander-Walkert szerezte meg.

1/16: Az Orlando Magic Chuma Okekére tette le a voksát.

1/15: A Detroit Pistons választása Sekou Doumbouyára esett.

1/14: A Boston Celtics Romeo Langfordot draftolta.

1/13: A Miami Heat Tyler Herrót választotta.

1/12: A Charlotte Hornets PJ Washingtonra szavazott.

1/11: A Phoenix Suns Cameron Johnsonra tette a voksát.

1/10: Az Atlanta Hawks a 10. helyen Cam Reddish-t szerezte meg.

1/9: A Washington Wizards Rui Hachimurát vitte el.

1/8: A New Orleans Pelicans Jaxson Hayest draftolta.

1/7: A Chicago Bulls választása Coby White-ra esett.

1/6: A Minnesota Timberwolves Jarrett Culvert választotta.

1/5: A Cleveland Cavaliers Darius Garlandra tette a voksát.

1/4: Az Atlanta Hawks De'Andre Huntert draftolta - Travis Schlenk ezért cserélt fel a 8. helyről, hogy elhozhassa a kiváló védő hírében álló Huntert.

1/3: A New York Knicks RJ Barrettet választotta - a fogadtatása elég ellentétes volt azzal, amit anno Kristaps Porzingis kapott a New York-i közönségtől, most gyakorlatilag felrobbant a csarnok.

1/2: A Memphis Grizzliesnél sem történt semmi meglepő: Ja Morant lesz a Grizzlies irányítója.

1/1: A New Orleans Pelicans senkinek nem okozott meglepetést Zion Williamson kiválasztásával. Zion könnyezett, mikor arról beszélt, hogy az édesanyja mennyit tett azért, hogy most eljusson idáig.

 

Frissítve (01:09): Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a New Orleans Pelicans és a Los Angeles Lakers úgy egyezett meg egymással, hogy ha lesz harmadik csapat is az üzletben, akkor az Anthony Davis-féle csere július 6-án lesz megkötve hivatalosan. Mivel az Atlanta megszerezte a negyedik picket, ez el is dőlt.


01:00 KEZDŐDIK AZ NBA DRAFT. Stream:

http://buffstreamz.com/watch/nba/draft.php

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Frissítve (00:45): Több forrás is megerősítette, hogy a Cleveland Cavaliers nyitott az 1/5 elcserélésére. A hírek szerint a Minnesota, a Chicago és a Boston szeretné megszerezni a picket, de egyelőre nem akarja megfizetni a Cavs által kért árat.


Frissítve (00:37): HAMAROSAN KEZDŐDIK A DRAFT, ÉLŐKÉPES STREAM:

http://buffstreamz.com/watch/nba/draft.php


Frissítve (00:17): A Minnesota Timberwolves Dario Saricot és az 1/11-et postázta a Phoenix Sunshoz az 1/6-ért.
 

Frissítve (00:03): Az Atlanta Hawks megszerezte az 1/4-et a New Orleans Pelicanstől az 1/8-ért, az 1/17-ért, illetve az 1/35-ért - emellett a Cleveland Top10 védett, jövő évi első köröse is New Orleansba került, ami ha nem megy át, akkor egy 2021-es és egy 2022-es második körössé alakul. A Pels Solomon Hillt és a 2/57-et is odaadta a Hawksnak. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Travis Schlenk, az Atlanta GM-je DeAndre Huntert akarja megszerezni.


Frissítve (23:30): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az Indiana Pacers megszerezte a Phoenix Sunstól TJ Warrent és a 2/32-es draftjogot. A Pacers capspace-szel veszi át Warrent, aki így Bojan Bogdanovic utódja lehet. Az Indiana cserébe készpénzt küldött a Phoenixhez - az arizonaiak szabadulni akartak a kiscsatár 3 éves, 35 millió dolláros szerződésétől.
 

Frissítve (21:55): Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Washington Wizards továbblépett Masai Ujiriről, a fővárosi klub realizálta, hogy nem fogja tudni megszerezni a Toronto Raptors szakvezetőjét.

Szintén Windhorst jelentette, hogy a Golden State Warriors egy elcsúsztatott sign-and-trade-et csinálhat Kevin Duranttel - 5 évre 220 millió fölött adhatnak a kiscsatárnak (amit senki mástól nem tudna megkapni), hagyhatják, hogy rehaboljon, felépüljön, aztán oda cserélhetik, ahova szeretné, New Yorkba vagy máshova. Így gondoskodnak a játékosról azok után, amin keresztülment, és kapnak is érte értéket cserébe, márpedig ha ez így lesz, Windhorst szerint a Knicks pazar helyzetben lesz a fiataljai és a sapka alatti helye miatt. Az újságíró szerint a Warriorsnak ez lesz az utolsó mentsvára, hogy ne veszítse el Durantet a semmiért, KD pedig plusz 57 millióval gazdagabb lenne. Ebben az esetben bízni kell a Golden State-ben, hogy együtt dolgozik veled, oda cserél, ahova szeretnéd, de annyi biztos, hogy ez is felmerült - ezt egyébként Frank Isola (New York Daily News) megírta már júniusban.

Windhorst hozta azt a hírt is, hogy a Knicks nem fog rámenni másodvonalas sztárokra, Jimmy Butlerre, Tobias Harrisre vagy Khris Middletonra. Durantet megpróbálja leigazolni a Knicks, de ha nem megy, akkor RJ Barrett köré építkezik a továbbiak során.

Ha már Barrett, akkor itt lehet megemlíteni, hogy maga az érintett elmondta, hogy a néhai nagyapja miatt rengeteget jelentene neki, ha a New Yorknál játszhatna, ő mondta azt mindig, hogy Barrettből Knicks játékos lesz, óriási Knicks rajongó volt. Azt is elmondta, hogy készen áll a kihívásra, ami azzal jár, hogy New Yorkban kell pályára lépnie - az eddigi pályafutása a bizonyíték arra, hogy áll a kihívások elé, és kész beleadni mindent, amit csak tud.

Továbbra is Windhorst: szerinte a Los Angeles Clippersnél pánikolnak kicsit Kawhi Leonard miatt. Az újságíró szerint a Toronto Raptors kiscsatára fontolóra veszi majd a Knickst is, de végül egy rövid, valószínűleg 1+1 éves szerződéssel marad a kanadaiaknál.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a New Orleans Pelicans veterán játékost akar szerezni az 1/4-ért, aki segít abban, hogy a gárda azonnal a PO-ért tudjon harcolni. Az egyik forgatókönyv szerint az Atlanta Hawks lehet az egyik cserepartner, amelynél ott van az 1/8, az 1/10 és az 1/17 és, és amely ezek kombinációjával átvehetné a negyedik választás jogát és Solomon Hill szerződését - ezzel utat nyitva további igazolásoknak vagy cseréknek. Malika Andrews (ESPN) úgy tudja, hogy magasembert akar a Pels, aki kinyitja a pályát Zion Williamsonnak, tehát olyas valaki kell a csapatnak, aki nem mindig a palánk alatt játszik. Jeff Goodman (The Stadium) forrásai szerint a Pels az 1/11 mellett Robert Covingtont kérte a Minnesota Timberwolvestól az 1/4-ért.

A szóba került Williamson azt mondta, hogy nem fog indulni a zsákolóversenyen, legalábbis jelen állás szerint - úgy érzi, hogy nem igazán ilyen típus, vannak nagyobb zsákolók is, semmit nem veszítenek vele. Saját magát inkább "in-game" zsákolónak tartja, nem olyannak, aki egy ilyen eseményen igazán jól tudna szerepelni.

Jake Fischer (Sports Illustrated) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder Steven Adams, Andre Roberson vagy Dennis Schröder szerződésének elpasszolásával akar bemenni a luxusadó alá (ehhez 132 millió alá kellene kerülnie) - az 1/21-es picket adná a csapat édesítőnek, kérdés, ez elég-e.

Brian Lewis (New York Post) és Wojnarowski ugyanazt írták: ha a Brooklyn Nets nem tud második sztárt szerezni, akkor át fogja gondolni, hogy megszerezze-e Kyrie Irvinget - könnyen lehet, hogy ebben az esetben inkább D'Angelo Russellt tartja meg a gárda, aki olcsóbb lesz, mint a várhatóan maxot kapó Irving.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks is azon csapatok közé tartozik, amelyek érdeklődnek a Phoenix Suns kiscsatára, TJ Warren iránt. A rivális együttesek úgy gondolják, hogy a Suns nyitott arra, hogy Warren és Josh Jackson közül legalább az egyiket elpasszolja.


Frissítve (18:55): A New Orleans Pelicans lehívta Jahlil Okafor 2019/20-as csapatopcióját. A Pelsnek állítólag az is tetszett, hogy lefogyott a center amellett, hogy védekezésben is sokat fejlődött.


Frissítve (17:30): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Darius Garland után ma Coby White-ot is megnézte a New York Knicks, de a csapat továbbra is RJ Barrettet akarja elvinni az 1/3-on.


Frissítve (16:45): A Golden State Warriors cserélt az Atlanta Hawks-szal - a San Francisco-i gárda 1.3 millió dollárért és egy 2024-es második körösért szerezte meg az idei draft 2/41-es pickjét.


Frissítve (14:50): Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Boston Celtics árulja Aron Baynest a sapka alatti csapatoknak. Ha a Boston nem kap vissza fizetést az ausztrál centerért, 23 millió dollárja lehet a sapka alatt.


Ma éjszaka NBA draft (hajnal 01:00-tól), de természetesen nem csak erről szóltak a hírek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Kevin Durant a Golden State Warriors, Brooklyn Nets, New York Knicks trióból fog választani a nyár folyamán, és próbálja felmérni, hogy melyik csapatnál pontosan hova is kerülne, milyenek az ott dolgozó emberek. Állítólag mindhárom gárda kész beajánlani KD-nek a maximumot, és fel vannak arra is készülve, hogy kiülni az egész idényt Achilles-sérülése miatt.

A Knickshez még két hír tartozik. Egyrészt Howard Beck (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a csapat kifejezetten nyitott arra, hogy Anthony Davist leigazolja a jövő nyár során - mint ismert, Davis a Los Angeles Lakers mellett egyedül a Knickset jelölte meg, mint kívánt célállomást. Másrészt Kevin O'Connor (The Ringer) információi szerint a Houston Rockets felajánlotta Chris Pault a New Yorknak, hogy vegyék át az irányítót a capspace-szel, de a Knicks nemet mondott.

A Rockets nem véletlenül mozgolódik: O'Connor jelentette, hogy a texasiak rá akarnak menni Jimmy Butlerre. A Philadelphia Sixers swingmanje szinte biztosan maximum szerződést kap majd, ezért a Houstonnak takarítania kell: bejövő fizetés nélkül kell elpasszolni Pault és a Clint Capela/Eric Gordon duó valamelyikét. Ha ez sikerül, akkor lesz hely Butlerre, különben nem. A Rockets már az idény elején is szerette volna őt megszerezni, miután cserét kért.

Ha már szóba került a Lakers és az Anthony Davis-féle csere, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a már említett Howard Beck és Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint az aranysárga-lilák soha nem hozták fel azt a témát, hogy mikor legyen hivatalos a tranzakció - ha csak augusztusban lenne, 32.6 milliója lenne a Lakersnek mozgolódni, ha viszont július 6-án, Davis pedig lehívja a trade kickerét, akkor csak 23.6 millió. Shelburne úgy tudja, hogy a Lakers leginkább akkor reagált már erre, mikor minden megvolt beszélve, utána hívták vissza a Pelicanst ezzel a témával kapcsolatban.

Azt a hírt is O'Connor hozta, hogy Al Horford leszerződtetésére a Dallas Mavericks a legesélyesebb - mint ismert, a center kilépett a szerződéséből a Boston Celticsnél, és nem is tárgyal tovább a gárdával. A hírek szerint a Lakers és a Los Angeles Clippers is érdeklődik Horford iránt, de ők inkább Kawhi Leonardot favorizálják. Ben Rohrbach (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy néhányan úgy gondolják, a Celtics is be fog próbálkozni Horfordnál még egyszer.

Mint ismert, volt egy csere tegnap este: Mike Conley a Utah Jazzhez került - részletek ezen a linken. Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Detroit Pistons nem akart két első köröst adni, az Indiana Pacers pedig szintén nem akart ennyit áldozni Aaron Holiday mellett - ezt a két csapatot érdekelte még Conley. Az is a cseréhez tartozik, hogy David Aldridge (nba.com) forrásai szerint a Memphis meghallgatja az ajánlatokat a Utah-tól kapott 1/23-ra. Marc Stein (New York Times) pedig úgy tudja, hogy bár Kyle Korver gondolkodott a visszavonuláson, jelen állás szerint 1-2 évet még játszik.

Volt még két csere a hajnal folyamán. Egyrészt a Miami Heat megszerezte az Atlanta Hawkstól a 2/44-et egy jövőbeli másodikkörösért és készpénzért. Másrészt a Milwaukee Bucks az 1/30-as pickkel együtt Detroitba postázta Tony Snellt Jon Leuerért cserébe.

Szintén a Buckshoz kapcsolódik, hogy nincs meglepetés: Khris Middleton kilép 13 millió dolláros játékosopciójából, és szabadügynök lesz. A Milwaukee 3&D specialistája maximum szerződésre számít akár marad a wisconsini együttesnél (5 év, 190 millió), akár távozik (4 év, 141 millió). A Charlotte Hornetsnél sincs szenzáció: Michael Kidd-Gilchrist lehívta 13 millió dolláros játékosopcióját.

A Washington Wizardsnál mindent megpróbálnak: Wojnarowski értesülései szerint a fővárosi alakulat 3 éves, 111 millió dolláros hosszabbítást ajánl Bradley Bealnek idén nyáron. Az újságíró szerint a Wizardsot nem igazán érdeklik a Bealre érkező csereajánlatok.

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns Jordan Zirimmel (Uproxx) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nem is igazán suttogja, hanem inkább egy mikrofonba kiabálja bele, hogy azt szeretné, ha D'Angelo Russell náluk folytatná. Mint ismert, Russell a Brooklyn korlátozott szabadügynöke, ám ha Kyrie Irving a Nets játékosa lesz, Russell jó eséllyel távozhat a Nagy Almából. Nagyon régóta ismeri Russellt, jó kapcsolatot ápolnak, és rengeteget beszéltek már arról, hogy mennyire szeretnének együtt játszani.

A Timberwolves közben kinevezte David Vanterpoolt első számú segédedzőnek - ő az elmúlt hét évben a Portland TrailBlazers szakmai stábjában dolgozott.

Maradjunk még a Wolvesnál, de térjünk át a draftra. Marc Stein úgy tudja, hogy a Minnesota mindent megtesz annak érdekében, hogy fel tudjon cserélni az 1/4-re az 1/11-ről, hogy kiválaszthassa Darius Garlandot.

Úgy tűnik, a negyedik helyen el is érhető majd Garland - Wojnarowski forrásai szerint a Knicks RJ Barrettet fogja kiválasztani az 1/3-mal, hiába volt Garland az utolsó pillanatban egy privát edzésen New Yorkban.

Jordan Schultz (ESPN) információi szerint többen is úgy gondolják a ligában, hogy Ja Morant jobb prospect, mint Zion Williamson, vagy legalábbis jobb NBA játékos lesz belőle. Jamal Murray nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte Williamson miatt elkelnek majd a jegyek, de RJ Barrett komplettebb, sokoldalúbb kosaras nála. Maga Zion pedig a draft előtti média napon Lonzo Ballt és Brandon Ingramet dicsérte - szerinte Ball egy old-school irányító, ezt nagyon tiszteli benne, Ingram pedig 25-30 pontokra képes mérkőzésenként.

Egy szolgálati közlemény: a tervek szerint Wojnarowski, Charania és Stein még azelőtt nyilvánosságra hozzák majd a pickeket, minthogy azokat Adam Silver bemondaná a drafton - mi ezt továbbra sem fogjuk megtenni, akkor kerülnek a cikkbe a nevek, ha hivatalos be is jelentik őket. Tavaly egyébként Woj és Shams nem tudósítottak előre az első három pickről, amikben Stein meg is előzte őket - ezt követően Wojnarowski érdekes tweetekben csak lelőtte a poénokat.

A végére pedig a Space Jam 2 maradt, amelynek kezd összeállni a szereplőlistája: Damian Lillard, Klay Thompson és Anthony Davis mellett a WNBA-ből ismert Diana Taurasi és Nneka Ogwumike is szerepelnek majd a filmben, de további NBA és WNBA játékosokkal is találkozhatunk majd. Mint ismert, a LeBron James fémjelezte filmet a jelenlegi tervek szerint 2021-ben kezdik vetíteni a mozikban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus