Jön a trade deadline – folyamatos eseménykövetés

Magyar idő szerint este 21 órakor zárult az átigazolási piac. Megtörtént a Harden-Simmons csere. Porzingis és Dinwiddie helyet cserélt.. Derrick White Bostonban. Négyes cserét hajtott végre a Bucks, Kings, LAC és a Pistons. Craig újra Phoenixben, Theis újra Bostonban. Schröder Houstonba került. Dragic a Spursnél, Thad Young Torontóban. 

A mai eseménykövetést egy visszatéréssel zárjuk, a korábbi  portlandi legenda, Cash Considerations ezúttal Orlandóban kapott szerződést, a Magic Twitter-oldala külön üdvözölte:

Frissítés (21:39): Goran Dragic-ot 2008-ban a 45. helyen még a Spurs draftolta, de azonnal elcserélték a Phoenixbe a 48. pickért, bizonyos Malik Hairstonért....

Frissítés (21:20): Rich Paul elmondta az ESPN-nek, hogy Ben Simmons már beszélt Kevin Duranttel és a Nets GM-jével, Sean Marks-szal, és azonnal elkezdenek azon dolgozni, hogy Simmons még ebben a szezonban visszatérjen a pályára. 

Frissítés (21:14): A Porzingis-Dinwiddie cserénél a Dallasnak el kellett engednie valakit, Moses Browntól váltak meg. 

Frissítés (21:12): Jerami Grant marad Detroitban. 

Frissítés (21:09): négy hét múlva, március 10-én 76ers-Nets mérkőzést rendeznek az alapszakaszban. 

Frissítés (21:05): Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta le, hogy a Lakers nem cserélt, a kivásárlási piacra koncentrálnak. A Knicks sem cserélt végül. 

A cserehatáridő lejárt, de az utolsó pillanatban még köthettek üzleteket.

Frissítés (21:00): cserél a Boston és a Houston: Daniel Theis visszatér a Celticshez, Dennis Schröder, Enes Kanter Freedom és Bruno Fernando megy érte Texasba. A török centert biztosan ki fogják vásárolni. 

Frissítés (20:37): teljes kiárusítás Washingtonban: Spencer Dinwiddie-t Dallasba cserélte a Wizards (Charania). Az ellenérték: Kristaps Porzingis (Woj). A Wizards adja Davis Bertansot is, így nem lesz Latvian Towers a fővárosban - a Dallas még egy másodikköröst tett az üzletbe. 

Frissítés (20:28): Aaron Holiday is Phoenixbe kerül Washingtonból (Charania). A Suns készpénzt ad érte, és a Dario Saric-ért kapott DPE-vel tudja így befogadni a szerződését. 

Frissítés (20:23): Charania jelentette, hogy Montrezl Harrellt Charlotte-ba cseréli a Wizards, részletek hamarosan. Woj hozta a részleteket: Harrell megy Charlotte-ba, Vernon Carey és Ish Smith Washingtonba. 

Frissítés (20:04): James Harden a cserével egy időben lehívta szerződése utolsó, 2022-23-as évét, így lehetséges, hogy ki sem megy a szabadügynökpiacra 2023-ban, hiszen a 2022-es offszezonban négyéves hosszabbítást írhat alá a Phillyvel. 2023 és 2026 között így kereshet: 49.7, 53.7, 57.7 és 61.6 millió dollár a Spotrac szerint. 

Frissítés (20:01): összenő, ami összetartozik, cserélt a Suns és a Pacers: Torrey Craig visszatér Phoenixbe, Jalen Smith és egy másodikkörös érkezik Indianába. 

Frissítés (19:48): Michael Scotto (Hoopshype) szerint a Hornets és a Spurs tárgyal egymással. A Spurs adná Jakob Pöltlt, a Hornets PJ Washingtont, Kai Jonest és egy elsőköröst - egyelőre az elsőkörös pickben nem tudnak megegyezni, a Hornets azt nem akarja odaadni.  

Frissítés (19:45): Bol Bol és PJ Dozier érkezése miatt két játékostól meg kell válnia az Orlandónak - Michael Carter-Williams és E'Twaun Moore szerződését bontja fel a Magic, akik sérülés miatt amúgy sem játszottak volna már a szezonban. 

Frissítés (19:38): a Celtics megszerezte Derrick White-ot a Spurstől, Charania szerint Josh Richardson az ellenérték. Chris Haynes (Yahoo! Sports) úgy tudja, hogy a Boston egy elsőköröst is ad. 

A végleges csere: a Boston kapja White-ot, a Spurs Richardsont, Romeo Langfordot és a 2022-es elsőköröst, ami Top4 védett, illetve érkezett még egy swapjog is a 2028-as elsőkörösre. 

Frissítés (19:35): Woj néhány részlettel: a 76ers által adott egyik pick a 2022-es védettség nélküli elsőkörös, és a Nets dönthet úgy, hogy helyette a 2023-as elsőköröst kéri. A másik elsőkörös a 2027-es, ami Top-8 védett, 2028-ban szintén, ha pedig akkor sem megy át, akkor két másodikkörössé és 2 millió dollárrá konvertálódik át. 

Woj szerint a Nets még a frissen megszerzett 2 pickkel további cserét/cseréket tervez a hátralévő bő egy órában. 

Frissítés (19:20): megtörténik "A" csere, James Harden megy a 76ersbe, Ben Simmons pedig a Netsbe. Charania hozta le a részleteket: James Harden és Paul Millsap megy Phillybe, Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond és két elsőkörös pick megy Brooklynba. 

Matisse Thybulle-on ment sokáig a huzavona, a Nets végül lemondott arról, hogy bekerüljön a cserébe. 

Frissítés (18:40): a Celtics Orlandóba cserélte Bol Bolt és PJ Doziert, illetve egy másodikköröst, cserébe egy másodikkörös érkezik Floridából, ami valószínűleg erősen védett - a Celtics ezzel pénzt spórol, egyébként mindkét játékos hosszabb távra dőlt ki korábban sérüléssel, amúgy sem játszhattak volna már idén. 

Frissítés (18:00): a ma esti első Woj-bomb (és Shams-bomb): négycsapatos cserét hajtott végre a Kings, Bucks, Clippers és Pistons. 

A Kings kapja: Donte DiVincenzo, Trey Lyles és Josh Jackson
A Bucks kapja: Serge Ibaka, két jövőbeni másodikkörös, készpénz. 
A Clippers kapja: Rodney Hood, Semi Ojeleye.
A Pistons kapja: Marvin Bagley III.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Goran Dragic is új csapatot talált: a Raptors és a Spurs cserél, az ellenérték Thaddeus Young lesz, még a fizetések miatt valakit/valamit adnia kell a San Antoniónak. A Spurs várhatóan kivásárolja Dragic-ot. 

A két szakíró közben pontosította a részleteket: a Raptors Goran Dragic-ot és egy védett 2022-es elsőköröst ad, a Spurs pedig Thaddeus Youngot, Drew Eubankset és a Pistons 2022-es másodikkörösét. Az elsőkörös lottery védett (Top14) idén, 1-13 védett 2023-ban, és ha akkor sem menne át, két másodikkörössé konvertálják át. 

Frissítés (17:25):

Jake Fischer (B/R) információi szerint egy olyan pletyka kering az NBA-csapatok vezetői között, hogy a Dallas megpróbál összehozni egy nagyobb cserét a Goran Dragic-ot áruló, magasemberre vadászó Raptorsszal, amelyben akár Kristaps Porzingis is csapatot cserélhet, de nem egyértelmű, hogy ezek a hírek mennyire vehetőek komolyan. Tim MacMahon (ESPN) szerint a Mavs sokkal többet kérhet Porzingisért, mint Dragic, töltelékek és elsőkörös pick. 

Wojnarowski jelentette, hogy információi szerint a Lakers nem akar elsőköröst áldozni egy Westbrook-Wall cserében, inkább kiegészítőket próbálnak szerezni, a korábban már szóba került Alec Burks (Knicks) és Dennis Schröder (Celtics) lehet a célpont. 

A Dallas Mavericks elérhetővé tette Dwight Powellt, de Jalen Brunsont és Dorian Finney-Smith-t nem nagyon adnák fel, tudósított Matt Moore (ActionNetwork). A szakíró szerint Tim Hardaway Jr.-t nagyon árulta a Mavs, de nem volt rá kereslet - Rick Carlisle nagyon szerette a játékát és állítólag volt tárgyalás a Wizards, a Mavericks és a Pacers között egy hármas cseréről, benne Spencer Dinwiddie-vel, de ez hamar elhalt. 

Az Orlando Magic is elérhetővé tette Robin Lopezt, de csak jövőbeni elsőkörösért adják a veterán centert. 

Sam Amick (The Athletic) szerint Sabonis leigazolásával és Barnes megtartásával Richaun Holmes és Marvin Bagley III tűnik mozdíthatónak Sacramentóban, rivális vezetők számítanak rá, hogy bekerülhetnek cserébe. 

Frissítés (15:45): Steve Bulpett (Heavy.com) úgy tudja, hogy a Bulls nem fog cserélni, mert nem akar fiatalokat feladni, inkább a buyout piacon igyekeznek majd behúzni használható veteránt. 

Frissítés (15:20): megelőzendő a találgatásokat a Nets arról tájékoztatta az ESPN-t, hogy James Harden és LaMarcus Aldridge nem utazott el a csapattal Washingtonba, mivel sérülésből lábadoznak és speciális edzésmunkát végeznek a mai napon. 

15:00: Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy egy csapathoz közeli forrása szerint a Lakers már egyértelműen el akarja cserélni Russell Westbrookot. Az eddig is egyértelmű volt, hogy Westbrook brutális fizetése miatt gyakorlatilag az egyetlen szóba jöhető opció John Wall hasonló méretű kontraktusa. Marc Stein (Substack) szerint ezt pontosan tudják Houstonban is, ezért a Rockets a Lakers 2027-es elsőkörösét kéri azért, hogy átvegye Westbrookot. A sztorit kissé pikánssá teszi, hogy 2020 decemberében a két játékost egyszer már elcserélték egymásra, akkor a Wizards adott egy elsőköröst a Rocketsnak azért, hogy a texasiak átvegyék Wall szerződését – ha összejön az újabb üzlet, a két cseréből két elsőköröst „szedne ki” a Rockets. 

Délelőtt már szó volt róla, hogy Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst is úgy látta, hogy a Harden-Simmons csere most nem fog megtörténni. Ezt két dologgal érdemes kiegészíteni: egyrészt Windhorst szerint Harden utóbbi egy hétben mutatott viselkedése nagyjából ugyanolyan, mint bő egy évvel ezelőtt, amikor azt akarta elérni, hogy cseréljék el Houstonból, másrészt Jake Fischer (B/R) Steinnel beszélgetett arról nemrég, hogy szinte biztosan nem fog megtörténni a csere ma, viszont minden jel arra mutat, hogy nyáron egy snt keretében sor kerülhet majd rá. 

Utóbbit erősíti, hogy Wojnarowski nemrég lehozott infói szerint James Harden szeretne a Philadelphia 76ershez kerülni, de formálisan nem kért cserét a Brooklyn Netstől, mert egymást követő második évben ezt egyszerűen nem meri megtenni a közvélemény miatt. A korábbi értesüléseknek viszont ellentmond a szakíró azon híre, hogy a Sixers és a Nets döntéshozói, Daryl Morey és Sean Marks kapcsolatban vannak és valamiféle tárgyalás folyik közöttük, vagyis még nem véglegesen mondtak le a mai cseréről. 

Stein írt arról is, hogy a Dallas Mavericks is tárgyalt az Indiana Pacersszel Caris LeVertről, de nem tudtak olyan ajánlatot adni, mint a Cavaliers – állítólag a Dallas a sérült Tim Hardaway Jr.-t is bele akarta tenni a tranzakcióba, erre pedig nemet mondott az Indy. A szakíró szerint Damian Lillard iránt is nagy volt az érdeklődés, de a Portland vezetősége nagyon hamar rövidre zárta ezeket a megkereséseket. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus