Jön a trade deadline - folyamatos eseménykövetés

Magyar idő szerint csütörtök este nyolc órakor deadline. Victor Oladipo Miamiban, Nikola Vucevic Chicagóban, Aaron Gordon és JaVale McGee Denverben, Rajon Rondo a Clippersben, Lou Williams Atlantában, Evan Fournier Bostonban, Gary Harris Orlandóban.

20:44: Az Indiana Pacers elengedi Jalen Lecque-t, a fiatal irányító szabadon igazolhatóvá válik. 

20:40: John Wall és a Houston Rockets nem tárgyal a kivásárlásról, az irányító marad Texasban (Chris Haynes/Yahoo). 

20:35: a San Antonio Spurs hamarosan befejezi LaMarcus Aldridge kivásárlási procedúráját, a korábbi hétszeres All-Star magasember pár napon belül szabadon igazolhatóvá válik. 

20:28: JJ Redick mellett Nicolo Melli is a Dallashoz került. Az ellenérték James Johnson, Wes Iwundu és egy második körös draftjog (Charania). 

20:18: a Boston Celtics a Chicago Bullsba cserélte Daniel Theist, a Bulls a nemrég megszerzett Moe Wagnert adta érte - a Celtics bértömege túl nagyra nőtt Fournier érkezése miatt, félig-meddig spórolás lehet a csere oka. 

20:17: Wojnarowski: a Golden State a San Antonióhoz postázta Marqueese Chrisst készpénzért. Chriss sérült, az elmozdításával a GSW csökkentette a luxusadót. Chris Haynes (Yahoo! Sports) szerint a tranzakcióban Cady Lalanne (a Spurs által a 2015-ös drafton 55. helyen húzott haiti center) játékjoga is gazdát cserélt. 

20:14: A Miami Heat Avery Bradley-t, Kelly Olynyket és 2022-es draftjog kicserélési opciót adott a Houstonnak Victor Oladipóért. 

20:13: Kyle Lowry viszont marad Torontóban, senki nem adta meg, amit Masai Ujiri GM-elnök kért. 

20:10: egy bomba a végére: Wojnarowski szerint Victor Oladipót átigazolta a Miami Heat!

20:06: A Charlotte Hornets leigazolta Brad Wanamakert, a Warriors cserehátvédjét, tudta meg a The Athletic.

20:02: Andre Drummondra sem volt kereslet, így a center és a Cavaliers megkezdte a kivásárlási procedúrát, jelentette Chris Haynes (Yahoo! Sports). 

20:00: zár az átigazolási piac, de még beeshetnek átigazolások. 

19:58: Lonzo Ball viszont biztosan marad New Orleansban - az ESPN forrásai szerint a Pelicans nem kapott érte megfelelő ajánlatot. 

19:57: Charania szerint a Pelicans és a Mavericks közel áll egy megegyezéshez, amiben JJ Redick Dallasba kerülne. 

19:55: Wojnarowski hozta le, hogy a Raptors Terrence Davist Sacramentóba küldte egy második körös pickért, újabb helet szabadított fel az aktív keretben. 

19:31: Charania jelenti, hogy nem találtak harmadik felet, de így is megegyeztek a csapatok. Rondo megy a Clippershez, Lou Williams a Hawkshoz, két másodikkörös és készpénz társaságában. Williams hazatér: Georgia államban nőtt fel, korábban 2012 és 2014 között már játszott a Hawksnál. 

19:30: Charania és Sam Amick (The Athletic) úgy tudja, hogy Rajon Rondo Lou Williams helyére érkezne a Clippershez, de a Hawks nem akarja Williamset, ezért most egy harmadik csapatot keresnek. 

19:20: szintén Charania hozta le, hogy a korábban már említett Clippers-Hawks tárgyalás egyre konkrétabb Rajon Rondót illetően. 

19:15: Charania szerint a Lowry-csere két játékoson múlik: a Raptors a Lakerstől Talen Horton-Tuckert, a Heattől Tyler Herrót szeretné látni a csomagban. A Lakers egyelőre Schrödert és KCP-t adná, a Heat csomagja Duncan Robinson köré épül. 

19:08: Wojnarowski jelentette, hogy a Toronto a Jazzhez cserélte Matt Thomast, egy későbbi második körös pickért. A 26 éves, másodéves hátvéd fő erőssége a tripladobás, amit bőven gyakorolhat az idei Jazzben. A Raptors ezzel kreál egy újabb üres roster-helyet, felkészülve a Lowry-cserében érkező, várhatóan nagy számú új játékosra. 

18:30: bár nemrég a Magic wingje, Terrence Ross kitweetelte, hogy most már ő a kapitány Orlandóban, lehet hogy nem sokáig: az ESPN szerint a Lakers érdeklődik iránta, ha esetleg ő is mozdítható. 

18:25: Bobby Marks (ESPN) jelezte, hogy a mai cserék után a Thundernek a következő hét drafton összesen 34 (!) pickje lesz, 17 elsőkörös és 17 második körös.

18:15: A Lakers egyelőre nem akarja beletenni a Lowry-ért adandó csomagba Talen Horton-Tuckert, állnak a tárgyalások. 

18:00: Marc Stein (NY Times) hozta le, hogy Danny Green a Warriorshoz kerülhet Philadelphiából. 

17:47: Woj-bomba: Norm Powellt Portlandbe cseréli a Raptors, ellenértékként Gary Trent Jr. és Rodney Hood érkezik. Kirk Goldsberry analitika-guru kiemelte, hogy Powell idén a liga harmadik legpontosabb tripladobója Joe Ingles és Joe Harris mögött. 

17:45 Charania jelezte, hogy veterán irányítót szerzett a Philadelphia 76ers, de nem Lowryt - a Thundertől igazolták át George Hillt. Tony Bradley, Terrance Ferguson és két másodikkörös (2025, 2026) az ára, illetve egy háromcsapatos csere keretében Austin Rivers is az OKC-hez megy, Ferguson pedig a Knicksbe. Kiegészítés: Iggy Brazdeikis is Philly-be került New Yorkból.

17:43: Wojnarowski írta meg elsőként, hogy Nemanja Bjelicát Miamiba cserélte a Sacramento - Mo Harkless és Chris Silva költözik a Kingshez. 

17:32: végleges a csere, Aaron Gordon Denverbe kerül (Gary Clark megy még vele), cserébe Gary Harrist, RJ Hamptont és egy elsőköröst kap az Orlando - a pick 2025-ös és védett.

17:29: Wojnarowski jelentette, hogy a Chicago és a Washington cserélt. A Bulls Daniel Gaffordot és Chandler Hutchisont, a Wizards Troy Brownt és Moe Wagnert adja. 

17:27: Több forrás is megerősítette, hogy a részleteken még dolgoznak a felek, de az már biztosnak tűnik, hogy Aaron Gordon Denverben folytatja. Az egyik fő ellenérték Gary Harris lehet.

17:25: Charania hozta le, hogy információi szerint az Orlando Magic a Denver Nuggetsszal egyezkedik Aaron Gordonról.

17:15: Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Lakers Schrödert, Caldwell-Pope-ot és Wes Matthewst ajánlotta Kyle Lowryért. A Miami egyelőre nem akarja beletenni a csomagba Tyler Herrót.  A 76ers kiszállni látszik a versenyből, mert egy helyi szakíró, Kyle Neubeck szerint nem érzik, hogy jó helyzetben lennének a másik két csapattal szemben - ugyanakkor Lowry jelenleg arra készül, hogy Phillybe igazol.

Szintén Windhorst mondta el az ESPN élő műsorában, hogy a Clippers megkereste a Hawksot Rajon Rondo miatt. 

17:00: A Celtics a Gordon Hayward-üzletben keletkezett 28.5 milliós trade exceptionből használ fel 17.45 milliót Evan Fournier átigazolására, így még mindig marad 11 millió körüli felhasználható helye - a cserével egyébként 1.6 millióval a luxusadó fölé mentek, és egy rosterhelyet még fel kell szabadítaniuk Fournier fogadására. A Magic 17.15 milliós trade exceptiont kreált ezzel, a 300 ezres különbség a bónuszokból adódik - Bobby Marks ESPN-es capguru írta meg ezeket a kiegészítéseket. 

16:30: Wojnarowski szerint máris folytatódik a Magic szétbontása, a Boston Celtics két második köröst ajánlott Evan Fournierért, a dealen az utolsó simításokat végzik.

16:05: az első bomba Wojnarowskitól: az Orlando Magic cseréli Nikola Vucevic-et és Al-Farouq Aminu-t - Chicagóba, ahonnan Wendell Carter Jr., Otto Porter Jr. ballasztja és két elsőkörös érkezik. A két elsőkörös a Orlando Chicago 2021-es és 2023-as elsőkörös pickje - jó eséllyel már ma indul is a tankolás a Magic-nél. A Bullsnál jó szellemiségű, veterán, de még produktív vezért kerestek, Vucevic jó megoldás lehet erre a szerepre. 

Charania kiegészítése: az idei picken Top4 védettség van, de ez szinte csak formaság, nagy eséllyel átmegy a jog. 

16:00: Tim Reynolds (AP) írta meg, hogy ez a második eset, amikor a Nuggets a deadline-kor leigazolja McGee-t - először 2012-ben történt ez meg. Bobby Marks (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Cleveland összesen három másodikköröst és Hartensteint hozott ki McGee-ből, hiszen novemberben a Lakerstől is kaptak egy picket a center szerződésének átvételéért. McGee szerződését egyébként egy meglévő, 9.5 milliós trade exception terhére tudta átvenni a Denver. 

15:50: A Toronto Raptors a Lakersszel, 76ersszel és Heattel folytat komolyabb tárgyalásokat Kyle Lowry ügyében, ezt Shams Charania (The Athletic) írta. Egy meg nem nevezett GM szerint a mai napot úgy kell felfogni, mintha Lowry szabadügynökké válna, mivel csak oda hajlandó menni, ahol ajánlanak neki szerződés-hosszabbítást, két évre 50 millió dollár körüli értékben.

A másik pletykát Wojnarowski hozta Orlandóból - a Magic mindenkit meghallgat, de csak nagyon komoly ajánlaton gondolkodik el Nikola Vucevic esetében. 

15:30: JaVale McGee a Denver Nuggetsban folytatja. McGee pár hónapja bajnoki címet szerzett a Lakers színeiben, majd novemberben cserélték el Clevelandbe, ahol nem sokat játszott. A Nuggets Isaiah Hartensteint és két jövőbeni másodikköröst adott a tapasztalt veterán centerért a Cavsnek. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az egyik pick egy 2027-es védettség nélküli, illetve egy 2023-as, Top46 védettségű draftjog. 

Korábban írtunk róla, hogy a Pistons és a Kings cserélt: a Detroit Delon Wrightot adta oda Cory Josephért és két jövőbeni másodikkörösért (a Lakers 2021-es, illetve a Kings 2024-es pickje).

Korábbi cserepletykákat itt, illetve itt olvashattok. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus