Jövőre már G-Ligás csapata lehet Mexikónak?

Adam Silver szerint a "harmadik negyedben" jár a bővítés.

A napokban két NBA összecsapásnak is Mexikóváros ország ad otthont - a Magic tegnap éjjel 97-91-re legyőzte a Chicago Bullst, szombaton pedig a Utah Jazz méri össze erejét a Bikákkal. Ennek apropóján nyilatkozott az ESPN-nek Adam Silver, a liga komisszárja.

"A harmadik negyedben járunk a bővítést illetően. Rövidesen megvetjük a lábunkat Mexikóban." - mondta Silver, külön kiemelve a város nagyszerű sportlétesítményét, a 22.300 férőhelyes Arena Ciudad de Mexico-t. Amennyiben más latin-amerikai ország is rendelkezne hasonló arénával, úgy azt is fontolóra vennék, ha esetleges ligabővítésről lenne szó, tette hozzá a komisszár.

A szombati lesz a 28. alkalom, hogy az NBA leköltözik délre, de a jelek szerint nem untak rá a helyiek, kígyózó sorok voltak az épület előtt a Bulls-Magic meccset megelőzően. Egy helyi multimédia társasággal, a Televisával állapodott meg a liga a mérkőzések közvetítéséről, kétségtelenül folyamatban van tehát az észak-amerikai profi kosárliga terjeszkedése a kontinensen.

Fotó:nba.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus