Június 4-én szavaznak a tulajdonosok az NBA folytatásáról

Maga a folytatás már szinte teljesen biztos, a kezdő időpont is egyre tisztább, még azon megy a vita, hogy 20 vagy 22 csapat induljon.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint jövő héten csütörtökön, június 4-én szavaz majd a tulajdonosokat tömörítő Board of Governors a folytatással kapcsolatos kérdésekről. Ramona Shelbourne és Zach Lowe (szintén ESPN) szerint azonban mindez már csak formaságnak tekinthető, mert Adam Silver olyan javaslatot tesz majd le az asztalra, amelyet el fognak fogadni: a szezon Orlandóban fog folytatódni, 20 vagy 22 csapat vesz részt a tornán, az utolsó 8-10 helyen álló csapatnak pedig hivatalosan is befejeződik az idei szezon. 

A korábbi hírek arról szóltak, hogy akár már ma megszavazzák a tulajdonosok a részleteket, azonban a draft és a szabadügynök-piac dátumainak újratervezése több időt vesz igénybe, emiatt kért még egy kis időt a liga. 

A The Athletic szerint egyébként júliusban már mindenki szeretne elindulni, de várhatóan biztonsági okok miatt július 31-én indulhatnak újra a küzdelmek. 

A 16 (azonnal playoff), 20, 22 és 30 csapatos (72 meccses alapszakasz, majd rendes playoff) folytatás közül most már szinte biztos, hogy a 20 vagy 22 csapatos lesz a megoldás, azon belül is a 22 csapatos folytatásnak egyre nő a támogatottsága: ebben a megoldásban csapatonként nyolc alapszakasz-meccs, majd play-in összecsapások is lennének a nyolcadik helyért, mielőtt elindulna a playoff. 

A 22 csapatban ott lennének a jelenleg playoff-helyen álló csapatok, illetve azok a gárdák, amelyek hat mérkőzésen belül vannak a 8. helyezettekhez képest az egyes konferenciákban. Ez alapján a csatlakozó hat gárda a Pelicans, Suns, Trail Blazers, Kings, Spurs és Wizards. 

Ha a 20 csapatos terv szerzi meg a többséget, akkor a Suns és a Wizards marad le Orlandóról. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus