Korábbi litván válogatott magasemberrel erősítene a San Antonio

Pau Gasol kivásárlása után a Spursnek szüksége van még egy rutinos magasemberre, közel állnak a megegyezéshez Donatas Motiejunasszal.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a texasi alakulat komoly tárgyalásban van a litván erőcsatárral, Donatas Motiejunasszal, aki az elmúlt két szezont Kínában töltötte. A San Antonio Pau Gasol kivásárlása után rendelkezik egy üres rosterhellyel, így senkit nem kellene elküldeni, hogy leigazolhassák. 

Motiejunast a 2011-es drafton az első körben, a 20. helyen húzta ki a Minnesota Timberwolves, de szinte azonnal el is cserélték Houstonba, többek között Nikola Mirotic játékjogáért. A lockout miatt csak 2012-ben ment át a tengerentúlra, négyéves újoncszerződést kötött a Rockets-cal. Négy évig volt a Houston játékosa, ahol több sérüléssel bajlódott, de 2014-15-ben 12 pontot és közel 6 lepattanót átlagolt - utolsó szezonjában azonban folyamatosan vitában állt a menedzsmenttel, mivel nem akart hosszabbítani. Végül 2016 nyarán leketyegett a kontraktusa,  a Houston kisebb huzavona után visszavonta az offer sheetjét, így még 34 meccset játszott New Orleansban a 2016-17-es évadban, azóta viszont Kínában kosarazik. 

A még mindig csak 28 éves Motiejunas (aki 2013-ban Eb-ezüstérmet is nyert) egyetlen kiemelkedő szezonjában 37%-kal triplázott, és bár NBA-karrierje során csak 60%-kal büntetőzött, alapvetően egy jókezű magasembernek számít - akinek viszont a védekezés nem igazán az erőssége. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus