LaMelo Ball megveszi az ausztrál klubot, ahol idén játszott

Az idei drafton előkelő helyre várt játékos és menedzsere közösen ruház be, de az ügylet még nem zárult le.

A New Orleans Pelicans játékosának, Lonzo Ballnak az öccse az idei évadot az ausztrál profiliga (NBL) egyik csapatában, az Illawarra Hawksban játszotta le, ahol egyébként 17.5 pontot, 7.5 lepattanót és 7 gólpasszt ért el - várhatóan a Top5-ben kelhet el majd az idei drafton. 

LaMelo és menedzsere, Jermaine Jackson arról tájékoztatta az ESPN draftguruját, Jonathan Givonyt, hogy meg fogják vásárolni a klubot, amely nehéz gazdasági helyzetben van már egy ideje. A liga időközben kiadott egy közleményt, amelyben elismerték a tárgyalások tényét, de egyelőre még nincs végső megegyezés, és a végén a ligának is áldását kell adnia a tranzakcióra. 

Jackson elmondta, hogy Ball nagyon szeretett a Hawksban játszani, a szurkolók és az egész közösség az első perctől kezdve befogadta és otthon érezhette magát, ami segített kihozni magából a legjobbat, így amikor tudomást szereztek a nehézségekről, gyorsan döntöttek. 

Jackson rávilágított egyébként arra is, hogy ez miért is éri majd meg nekik: Ball és egy másik top középiskolás tehetség, RJ Hampton volt az első két ismert játékos, akik önszántukból és tudatosan inkább egy profibajnokságban töltötték el a kötelező egy évet az NBA és a középiskola között.

A tapasztalat az, hogy ez legalább olyan jó opció minden szempontból, mintha az NCAA-ben játszanának, és erre egy komplett programot akarnak építeni a Hawksnál, hogy amerikai toptehetségeket csábítanak el a csapathoz - Ball ennek a programnak lesz az arca. Jackson szerint számos korábbi NBA-s GM-mel, illetve bajnoki címeket nyert edzőkkel áll szoros kapcsolatban, akiket nagyon-nagyon érdekel a projekt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus