LeBron James "örökké Laker" kíván lenni

Egy Instagram Live-ban beszélt a témáról, de korábbi kijelentései tükrében nem tudni, hogy pontosan mit is jelent ez.

Az Instagramon kérdezték arról Jamest, hogy melyik NBA-csapatnál nem játszana soha, amire azt válaszolta, hogy még játszik, és minden opciót nyitva hagy, de egy biztos: nem akar távozni innen sehová, élete végéig Laker akar lenni. 

Dan Feldman (NBC Sports), aki lehozta a hírt, annyit tett hozzá, James 2014-ben, amikor hazatért Clevelandbe, a Sports Illustratednek mondta azt, hogy "mindig is hittem benne, hogy visszatérek Clevelandbe, és itt fejezem be a karrieremet". 2017-ben erre ráerősített, amikor azt mondta, hogy ez a terv nem változott és itt akarja befejezni, aztán alig egy évvel később már a Lakers játékosa volt. A Miaminál nem tett ilyen kijelentéseket, sőt a híres bajnoki címeket számláló beköszönése (not one, not two...) után másfél évvel már arról beszélt, hogy egyszer vissza fog térni Clevelandbe.

Feldman úgy látja, hogy jelen pillanatban valóban az a realitás, hogy James innen már nem igazol el máshová, minden klappol számára sportszakmailag és a magánéletében, üzleti világában is,  ugyanakkor az előzmények tükrében nála soha nem lehet azt mondani, hogy soha. Akárhová is ment, a csapatot és a brandet is alaposan megerősítette, és bár a játékbeli képességei a 40 felé közeledve óhatatlanul is gyengülni fognak (az újságíró ezzel valószínűleg arra célzott, hogy nem tud már bajnokesélyes csapat húzóemberének szintjén játszani), egy-egy csapat brandjére még így is óriási hatással lehet a jelenléte. 

Azt már mi tesszük hozzá, hogy James deklarált célja, hogy visszavonulása után (többségi) tulajdonos legyen egy NBA-franchise-ban, ez pedig nagy valószínűséggel nem a Lakers lesz. Michael Jordan, mielőtt visszatért a Wizardshoz játékosként, tulajdonosi résszel rendelkezett a Washingtonnál és ő mondta ki a végső szót sportszakmai kérdésekben, végül pedig szűkebb pátriája, Észak-Karolina csapatánál, az üzletileg nem túl erős Charlotte-nál szerzett előbb kisebb, majd többségi tulajdonosi részt, ami úgy volt kommunikálva, hogy hazatér és felépít valami nagyot otthon. Ha James például a Cavalierst akarná megszerezni (Dan Gilbert tulajdonos egészsége alaposan megromlott az utóbbi időszakban), de bármely más csapatot is, akkor egy-két utolsó "levezető" szezon játékosként adott csapatnál segíthetne is céljai elérésében. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus