Már csak a Lakers és a Raptors játszik Kawhi Leonardnél?

Úgy tűnik, hogy vagy a jól felépített, őt hőssé emelő bajnokcsapat, vagy a két szupersztárral felálló Los Angeles-i gárda lehet a befutó, a Clippersre van a legkisebb esély.

Továbbra sem történt bejelentés Kawhi Leonard ügyében, a kétszeres bajnok és kétszeres döntő-MVP, az idei rájátszás hőse egyelőre nem döntötte el, vagy legalábbis nem hozta nyilvánosságra azt, hogy hol képzeli el a jövőjét. A kiszivárgó információk viszont most már szűkítik a kört.

Egyrészt több mérvadó forrás is arról beszél, hogy Leonard nem akar egy-két éves szerződéseket kötni és újra tesztelni a piacot, azon van, hogy hosszabb távra is elkötelezze magát - ez nem biztos, hogy jó hír a Raptors számára. Ugyanakkor Chris Broussard (Fox) azt jelentette, hogy információi szerint Leonardnek vonzóbb a Lakers, mint a Toronto, mégpedig a sztárjátékosok miatt.

Ezt támasztja alá az a hír is, amelyről már korábban is szó volt és amit Brian Windhorst nemrég ismét felhozott: Leonard beszélt Kevin Duranttel, hogy írjanak alá valahova együtt - ebből az következik, hogy Leonard valóban szeretne egy másik szupersztárral együtt játszani és nem feltétlenül az a vágya, hogy egyszemélyes hős legyen úgy, mint idén Torontóban.

Broussard úgy tudja, hogy éppen ezért a Clippers ki is szállt a játékból azok után, hogy a játékos mindhárom érintett csapattal (Lakers, Clippers, Raptors) beszélt: Leonard vágya abszolút a Lakers, de nem biztos benne, hogy valóban illeni fognak egymáshoz LeBron Jamesszel és Anthony Davisszel úgy, hogy körülöttük gyakorlatilag üres a keret. Azt is hozzátette viszont, hogy információi szerint a Raptors is nagyon jó benyomást tett a szupersztárra, a megbeszélésen Drake is ott volt és jól alakult a találkozó a kanadaiak számára - szorosan ott vannak a Lakers mellett, jó lehetőségeket vázoltak fel Leonardnek.

Az biztos, hogy a Clippers azonnali egyértelmű fő bajnokesélyes biztosan nem lesz önmagában Leonard érkezésétől, ahhoz a meglévő keretet felhasználva egy másik sztárt is be kellene húzniuk csere útján, csak nem igazán látni, hogy ez a játékos ki lenne. Leonard ugyan előnyben részesíti Los Angelest, de a Clippers még egy lépésre van attól, hogy legyen még egy szupersztárja, míg a Lakersnek már van kettő, ráadásul LeBron James Anthony Davis felé tanúsított viselkedése (átadta a 23-as mezszámot) is azt sejteti, hogy ha kell, hajlandó kicsit háttérbe húzódni. Az is egyértelmű, hogy a James-Leonard-Davis trió olyan szintet képviselne már önmagában, amelyre nem nagyon láttunk még példát az NBA történetében, illetve elég régen - mondjuk ezt még úgy is, hogy három évig néztük a Kevin Duranttel felálló Warriorst.

A Raptors Leonarddel biztos, hogy komoly bajnokesélyes lenne, a GSW gyengült, a riválisok jelen állás szerint annyit semmiképp sem erősödtek, hogy a regnáló bajnok elé helyezzük őket, ráadásul most lesz egy egész alapszakaszuk építkezni, nem úgy, mint a mostani rájátszás előtt, ahol Marc Gasollal éppen csak megismerték egymást, ráadásul OG Anunoby nem is állt rendelkezésre.

Broussard forrásai szerint tehát vagy a bajnokcsapatot választja, ahol nemzeti hőssé vált már most, vagy a Lakerst, ahol történelmien erős triót alkothat és abban a városban, abban a csapatban játszhat, ahol igazán szeretne - a sztárjátékos-igénye (ezt a Duranttel való beszélgetése támasztja alá) és a hosszútávú szerződésre való hajlama is ez utóbbi felé mutat. Az persze a hosszú távhoz szorosan kapcsolódik, hogy a Raptors kedvezőbb szerződést adhat neki több évre anyagi szempontból, viszont nem biztos, hogy öt évre oda akarja magát kötni Torontóhoz.

Hogy mikor lesz döntés? Brian Windhorst szerint július negyedike volt az elsődleges cél, ami persze változhatott - nos, július negyedike van most már a tengerentúlon is...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus