Már nem Jacque Vaughn a Nets vezetőedzője

A szakember másfél évet töltött a Nets vezetőedzői székében, most a csapat megvált tőle.

Adrian Wojnarowski (ESPN) tudósított arról, hogy a Brooklyn Nets menesztette Jacque Vaughn vezetőedzőt.

Vaughn 2012 és 2015 között a Magic-et irányította, ezt követően került Brooklynba. 2016 óta volt a csapat kötelékében, jó néhány szezonon át segédedzőként volt jelen a kispadon. Kenny Atkinson 2020-as távozását követően az alapszakasz végén ideiglenesen beugrott a vezetőedzői székbe, ott tíz mérkőzééből hetet is megnyert irányítása alatt a csapat, majd a rájátszás első körében 0-4-gyel búcsúzott a Toronto Raptorstól.

A következő szezon elején a Nets új vezetőedzőt nevezett ki Steve Nash személyében, így Vaughn ismét másodedzői szerepkörben volt jelen a csapatnál. A következő két idénynek a sztárokkal teletűzdelt Brooklyn a bajnoki cím reményében vágott neki Nash vezetésével, az eredmények azonban elmaradtak: 2021-ben a második körben a későbbi bajnok Milwauke Bucks ellen a hét mérkőzésen, majd 2022-ben a döntőig menetelő Boston Celtics ellen söpréssel búcsúzott a csapat. Nash végül a pocsék eredmények és a csapaton belüli konfliktusok miatt 2022 novemberében távozott a csapattól, a vezetőség pedig ekkor nevezte ki utódjának Jacque Vaughn-t, aki remek teljesítményével 2023-ban szerződéshosszabbítást érdemelt ki. Annak ellenére a rájátszásba vezette a gárdát, hogy idő közben Kyrie Irvinget és Kevin Durantet is elcserélte a csapat. A Nets végül a hatodik kiemeltként az első körben, a Sixers ellen búcsúzott a playofftól.

Az idei szezonban már alacsonyabb célok vezérelték a csapatot, ez pedig az eredményeken is meglátszott: a Nets jelenleg 21-33-as mérleggel Kelet tizenegyedik helyén áll, két és fél meccsre lemaradva a még éppen playin-indulást érő tizedik helytől.

A hírek egyelőre nem közölték azt, hogy ki lehet a Brooklyn következő vezetőedzője, a döntés minden bizonnyal a napokban, még az All-Star szünet utáni újraindulás előtt megszületik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus