Marc Gasol és Nikola Mirotic majdnem másik csapathoz került

A cserehatáridőhöz közel került Marc Gasol Torontóba, Nikola Mirotic pedig Milwaukee-ba, de kevésen múlott, hogy ne másik keleti gárdában kössenek ki.

Zach Lowe (ESPN) osztott meg pár sztorit az idei deadline-hoz kapcsolódóan. 

A Philadelphia-Milwaukee-Toronto keleti trió játékosmozgásai könnyen alakulhattak volna másképpen is. Nikola Mirotic például a Raptors és a 76ers kívánságlistáján is szerepelt, a Philly először két másodikköröst ajánlott érte, majd szóba került egy Mirotic-Markelle Fultz csere (még Tobias Harris megszerzése előtt), de a Bucks jobb csomagot kínált végül. Torontóban egy háromcsapatos dealben gondolkodtak, ahol az Orlando lett volna a “besegítő”, de végül a Raptors nem adta oda azokat a lejáró szerződéseket Miroticért, amiket a Pelicans szeretett volna, és időközben a kanadaiak inkább Marc Gasolra kezdtek koncentrálni. 

Marc Gasollal kapcsolatban nem volt kacsa a Hornets-deal, a Charlotte draftjogokkal igyekezett megszerezni, de végül a Toronto erősebb ajánlata nyert - illetve az döntött, hogy a Charlotte túl sokáig próbált meg alkudozni és időközben befutott a Raptors csomagja. Harrison Barnes is képben volt Észak-Karolinában, érte szintén adott volna elsőköröst a gárda, de cserébe a Dallasnak hosszú távú szerződéseket is fel kellett volna szippantania, ennél pedig jobbat ajánlott a Kings. 

A Grizzlies elcserélte a lejáró szerződésű JaMychal Greent és Garrett Temple-t a Clippershez, cserébe a jövőre 13 milliót kereső Avery Bradley érkezett. Itt képben volt a Brooklyn Nets is, ők ugyanezért a csomagért Allen Crabbe-t és a Denver Nuggets idei elsőkörösét adták volna - a deal Crabbe szerződésén bukott meg, mivel 19 milliót keres jövőre, amivel viszont luxusadós gondokba keveredhetett volna a Grizzlies, amit nem vállaltak fel. 

Lowe úgy tudja, hogy a Bulls irányítója, Kris Dunn mozdítható lett volna, de nem nagyon jött érte ajánlat, míg Andrew Wigginsért több, kisebb értéket képviselő megkeresés érkezett, de a Wolves nem nagyon akarta elpasszolni a hátvédet, pláne nem annyiért, amennyit ajánlottak más csapatok. Még egy érdekesség: az Orlando hetekkel előre tájékoztatta a csapatokat, hogy Terrence Rossért semmi mást nem fogadnak el, csak egy elsőkörös picket, ennyit viszont senkinek nem ért. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus