Marc Gasol Európában folytathatja pályafutását?

A 35 éves spanyol klasszis családi okok miatt dönthet így.

A legnagyobb spanyol rádióadó, a Cadena SER barcelonai tudósítója, Xavi Saiso Garcia hozta le a hírt Twitterén, hogy információi szerint a spanyol válogatott center fontolgatja, hogy visszatér Európába családi okok miatt, hasonlóan Nikola Mirotic-hoz. Gasolnak és feleségének 2014 novemberében született meg a lánya, vagyis hamarosan iskolás korba lép, ez lehet az említett "családi ok".

Az újságíró szerint ez még nem biztos, még nyitva van az NBA is Gasol számára, ugyanakkor az elmúlt szezonban nagyon sokat kellett kihagynia sérülés miatt, ráadásul már 35 éves. Gasol szerződése a szezon végén, várhatóan októberben jár le, és korlátozás nélküli szabadügynök lesz - 12 évet töltött el eddig az NBA-ben és gyakorlatilag mindent elért, hiszen háromszoros All-Star, 2013-ban az Év Védője, 2015-ben pedig az Év Első Ötösének tagja lett, tavaly pedig bajnoki aranygyűrűt is nyert a Torontóval. 

Mint emlékezhetünk rá, bátyja, Pau Gasol is bejelentette tavasszal, hogy az NBA-ben már nem nagyon lát esélyt, de még nem vonult vissza. Tavaly nyáron válogatottbeli csapattársa, Nikola Mirotic is elhagyta az NBA-t, 3+1 évre körülbelül 26 millió dollárért szerződött Barcelonába, ezzel valószínűleg Gasol is elégedett lehetne, hiszen Európában kaphat még négyéves szerződést, az Egyesült Államokban már nem biztos. Egyébként az idei szezonnal együtt 180 millió dollár felett keresett az NBA-ben, az esetleges nagyobb pénz már nem nagyon tudná motiválni. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus