Marcus Smartnak és a Lakers két játékosának is pozitív lett a tesztje

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy JaVale McGee nincs közöttük. A 76ers is bejelentette, hogy szervezetük három tagja (nem feltétlenül játékosok) is megfertőződött.

A Philadelphia 76ers jelezte először sajtóközleményben, hogy három pozitív tesztjük van, de azt nem részletezték, hogy játékos, edző, vagy más alkalmazott érintett. Annyit tettek még hozzá, hogy célzottan teszteltek néhány személyt, és a többi tesztelt egyelőre negatív mintát adott. 

Nem sokkal később a Boston Celtics is sajtóközleményt adott ki, mi szerint egyik játékosuk fertőződött, akinek szerencsére nincsenek komoly tünetei, karanténba helyezték és a csapat orvosi stábja folyamatosan monitorozza az állapotát. A csapat azt is hozzátette, hogy több teszt eredményére még várnak. Pár perccel később Marcus Smart bejelentette, hogy ő az érintett játékos, öt nappal ezelőtt tesztelték, és igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy azóta sincsenek tünetei, kiválóan érzi magát, és szerencsére a teszt elvégzése óta önkéntes karanténban van, vagyis nem adta tovább a vírust. 

Az éjszaka folyamán Shams Charania (The Athletic) hozta le, hogy két Los Angeles Lakers-játékosnak is pozitív lett a tesztje, a pontos személyek nem ismertek - Charania szerint a szám tovább nőhet, mert azóta többeket teszteltek, Ramona Shelbourne (ESPN) szerint pedig most az edzők és más alkalmazottak célzott csoportjánál is elvégzik az ellenőrzést, akik érintkezhettek a csapattal. A Lakers egyébként a 76ers-szel, a Bucks-szal, a Clippers-szel és a Nets-szel játszott a felfüggesztés előtt, közülük két csapatnál már felbukkant a a fertőzés. 

JaVale McGee nincs a fertőzöttek között, jelentette Chris Haynes (Yahoo! Sports) - ezt azért fontos kiemelni, mert a Lakers centerének asztmája van, és a tavalyi szezonban átesett egy tüdőgyulladáson is. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus