Megvannak az All-NBA csapatok, LeBron James rekordot döntött

Kihirdették a szezon legjobb ötöseit. 

Hivatalosan is bejelentették az idei All-NBA csapatokat, vagyis a szezon legjobb ötöseit. Az első csapatba Giannis Antetokounmpo mellett James Harden, Luka Doncic, Anthony Davis és az a LeBron James került be, aki NBA-rekordot jelentő 16. alkalommal került be valamelyik ötösbe - erre még senki nem volt képes a liga történetében, mint ahogy az is egyedülálló, hogy 13. alkalommal lett az első csapat tagja. Ezt a csúcsot eddig is ő tartotta, a 16 részvétellel viszont Kobe Bryant, Tim Duncan és Kareem Abdul-Jabbar közös rekordját lépte át.

A második csapatba Chris Paul, Damian Lillard, Kawhi Leonard, Pascal Siakam és Nikola Jokics, míg a harmadikban Ben Simmons, Russell Westbrook, Jimmy Butler, Jayson Tatum és Rudy Gobert került be.

Érdekesség, hogy a 2006-2007-es Nash-Stoudemire páros óta ez a James-Davis duó az első olyan kettős, akik csapattársként kerültek be az első ötösbe - korábban a Shaq-Kobe páros háromszor is megcsinálta ezt, a Jordan-Pippen duó 1996-ban egyszer, a Malone-Stockton és a Magic-Kareem kettősök kétszer-kétszer, illetve egy-egy alkalommal Bird és McHale, valamint Erving és Malone érte ezt el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus