Most akkor mi is van Kyrie Irving sérülésével?

Több mint egy hónapja nem játszott a Brooklyn irányítója, ezzel karrierje második leghosszabb hiányzását produkálja.

Mivel a Nets eheti idegenbeli túráját már biztosan kihagyja, így minimum 17 mérkőzést fog mulasztani Kyrie Irving a Brooklyn csapatánál - a karriercsúcsa ezen a téren 24 meccs még 2015-ből, ez pedig a második leghosszabb idő, amit kihagy pályafutása során. De mi is történt pontosan?

November 13-án, a Jazz elleni idegenbeli vereség másnapján került szóba először, hogy valami nem jó Irving vállával, itt kérdésessé változott az állapota, de a következő meccsen még pályára lépett és játszott 35 percet - majd a sajtótájékoztatón nyíltan beszélt arról, hogy valami bajt érez a vállában és azóta nem is láttuk a játékost. Egyetlen csapatedzésen sem vett részt és egyetlen sajtótájákoztatón sem jelent meg ezt követően.

Irvingnek egy olyan sérülése van, ami tulajdonképpen abban akadályozza meg, hogy felemelje a karját, méghozzá esetében a dobókarját. Az ESPN sérüléselemzője, Stephania Bell szerint ennél nagyon nehéz meghatározni, hogy mikor játszhat valaki újra, mert úgy kell növelni a terhelést, hogy ne újuljon ki a sérülés - hosszú és bonyolult folyamat, mire ebből valaki újra a pályára kerülhet és most is éppen a fájdalom menedzselése zajlik.

Pedig elsőre nem így tűnt: Kenny Atkinson vezetőedző hamar megnézte Irvinget, beszélt a csapat orvosaival, majd azt mondta, hogy remélhetőleg csak rövid távról van szó. Irving aztán szűk három hét után, december nyolcadikán elkezdett edzeni, igaz, egyelőre egyedül, Atkinson pedig annyit mondott, hogy hamarosan visszatérhet a csapathoz, most egyelőre még egyénileg fog dolgozni. Itt azonban valószínűleg valami visszaesés következett be, mert Irving azóta sem tudott a csapattal edzeni, sőt, a hírek szerint a játékos fájdalomérzete azóta is napról napra változik, nem igazán javul a helyzet.

Itt tartunk most, Irving edz egyedül, de most már több mint egy hete nincs változás, megrekedt a javulás - Sean Marks GM azt mondta erről, hogy a visszatérés "nagyrészt Irvingen múlik", de hozzátette, hogy a testének reakciói számítanak, akár nagyon hamar, vagy jóval később is lehet az a pillanat, amikor újra számíthatnak rá.

Atkinson saját bevallása szerint nagyon frusztrált a helyzet miatt, mert szeretné, ha játszhatna Irving és építhetnék a játékukat, ráadásul a chemistry sem nagyon tud épülni úgy, hogy Irving egyáltalán nem edz a társaival, sőt, el sem utazik az idegenbeli meccsekre.

Persze a Nets Spencer Dinwiddie vezérletével így is nyer, a mérleg nem ad okot panaszra és sietségre...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus