NEM Tyronn Lue lesz a Lakers új vezetőedzője

Több dolog is közrejátszott a döntésben, de a szerződéshossz lehetett a váló ok - Lionel Hollins, Frank Vogel, Mike Woodson az új nevek - már felmerült LeBron James elcserélése is.

Broderick Turner és Tania Ganguli (Los Angeles Times) jelentették, hogy Tyronn Lue és a Los Angeles Lakers közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy nem a tréner lesz a klub következő vezetőedzője, be is fejezték a beszélgetéseket. Állítólag mindkét fél úgy érezte, hogy nem lesz jó a közös munka, nem Lue a megfelelő ember a posztra, de jöttek ki más részletek is, amelyek alapján nem a szakmai szálon bukott meg a dolog egyik oldal szemében sem.

Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Lue-nak 3 éves szerződést ajánlott az aranysárga-lila alakulat, amelyben 5, 6, illetve 8 millió dollárt keresett volna, míg Lue 5 éves kontraktust akart - olyan hosszút, amilyet Luke Walton kapott előtte. Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint is a szerződéshossz volt az, amin megbukott az egyezség: Lue úgy érezte, hogy a bajnoki cím miatt megérdemli az 5 éves kontraktust. A Lakers ráadásul direkt 3 éves bérben gondolkodott a trénernek, hogy LeBron Jamesszel együtt fusson ki az ő szerződése is, ezt pedig Lue személyes sértésnek vette, hogy csak LeBron edzőjeként tekintenek rá.

Napokig a megegyezés határán állt a két fél, és már csak véglegesíteni kellett volna a megállapodást. Állítólag Rob Pelinka nem nagyon számolt ezzel a lehetőséggel, hogy Lue visszalép, hiszen Lue egyetlen megkeresése a Lakerstől érkezett az idei off-szezonban.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Jason Kiddet segédedzőnek akarta a csapat Lue mellé, de azt sem tudni, hogy Kiddet mennyire érdekelte volna a poszt, másrészt Lue visszalépésével a kérdés semmissé vált. Az új jelöltek között a már interjúztatott Kidd és Juwan Howard mellett ott van Mike Woodson, Frank Vogel és Lionel Hollins.

Stephen A. Smith (ESPN) azt mondta, hogy a Lakersnél többen is vannak Jeanie Buss tulajdonos körül, akik azt tanácsolják neki, hogy cserélje el LeBron Jamest - nincs no-trade-je, most meg azt az edzőt sem sikerült megszerezni mellé, akit akart. LeBron állítólag próbálta volna Kawhi Leonardot meggyőzni, hogy menjen a Lakershez a Clippers helyett, de még az emberét sem sikerült leültetni a kispadra, ami nem mutat jól. Smith szerint nem lehet tudni, milyen dominók dőlnek el ettől - hatással lesz-e a szabadügynökpiacra vagy arra, hogy James marad Los Angelesben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus