Nerlens Noel a Dallas Maverickshez került

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Nerlens Noelt a Dallas Maverickshez cserélte a Philadelphia Sixers egy első körös pickért, Andrew Bogutért és Justin Andersonért cserébe.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Dallas Mavericks Andrew Bogutot, Justin Andersont és az idei, Top18 védett első körös picket adta Nerlens Noelért.

Szerkesztve (19:00): Ha nem kerül át az első körös draftjog idén, amire elég komoly esély van, akkor Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint az idei és a jövő évi második köröst kapja meg a Philly.

Noel a Mavs kezdő centere lehet hosszú ideig - idén nyáron korlátozott szabadügynök lesz, de minden bizonnyal kitömik majd pénzzel. A Sixers Anderson személyében kapott egy 3&D prospectet, aki ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de talán majd új csapatában. A draftjog Top18 védett, így szinte biztosan nem kerül át idén Philadelphiába, úgyhogy a Mavs még csak nem is adott fel sok mindent.

Itt Andrew Bogut lehet a kérdéses, mert ha kivásárolják, minimumért bárhova aláírhat a szezon hátralévő részére, és a hírek szerint a Boston Cetics lesz rá a legesélyesebb, hogy ha ez megtörténik. Ő egyébként valószínűleg azért került a cserébe, hogy a ligaminimumot elérje a Sixers, hiszen ha szabadlistára teszik és nem viszi el senki 2 nap alatt, akkor is benne marad a bére a payrollban. Annyi biztos csak, hogy a Golden State Warriorshoz és a Dallas Maverickshez nem mehet az Ilgauskas-szabály miatt - egy naptári éven belül nem térhet vissza szabadügynökként ehhez a két gárdához, hiszen a Warriors például a nyáron cserélte el.

Az is benne van a pakliban, hogy a Sixers nem vásárolja ki, mert a hírek szerint a Celtics akár cserélne is érte - ők meg tudják ezt oldani, míg például keleti riválisuk, a Cleveland Cavaliers nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus