Norman Powell és Robert Covington is a Clippershez került

Két kulcsemberétől is megvált a Trail Blazers, így bekerültek a luxusadós határ alá.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy cserélt egymással a Portland Trail Blazers és a Los Angeles Clippers, Norman Powell és Robert Covington is Kaliforniába került, míg  Eric Bledsoe, Justise Winslow és Keon Johnson az ellenkező utat teszi meg. A Clippers a Pistons 2025-ös második körös draftjogát is bedobta a cserébe. 

A Clippers ezzel a cserével Kawhi Leonard és Paul George mellé Powell személyében szerzett egy komoly harmadik opciót, aki ráadásul a nyáron írt alá egy 5 éves, 90 millió dolláros szerződést, így hosszú évekre le van kötve. Ezzel a húzással továbbá sikerült kitakarítaniuk Eric Bledsoe szerződését is, akinek a megállapodása a következő évre is részben garantált.

A Trail Blazers ezzel a cserével bement a luxusadós határ alá, ami a csapat egyik motivációja is volt ennél a megállapodásnál, továbbá  Anfernee Simons tündéklése miatt úgy is gondolják, hogy kevésbé van szükségük Powellre, és a nyáron hosszabbítaniuk is kell a fiatal hátvéddel. Külön kiemelendő még, hogy Keon Johnson személyében a 2021-es draft 21. választottját is megkaparintották, akiben komoly potenciál rejlik, bár ezt eddig nem igazán mutathatta meg a Clippersben.

Adrian Wojnarowski információi szerint mindkét csapatnál várhatók még további mozgások a cserehatáridő lejárta előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus