OG Anunoby a Knicksben, RJ Barrett és Immanuel Quickley a Raptorsban

A Toronto draftjogot is kapott a tranzakcióban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Toronto Raptors elkezdte a csapat megbontását, a csatár OG Anunobyt a New York Knickshez cserélte RJ Barrettért, Immanuel Quickley-ért, illetve a Detroit Pistons 2024-es másodikköröséért, ami jelen állás szerint majdnem egy elsőkörös draftjog. Valószínűnek tűnik, hogy a center Precious Achiuwa is a New Yorkhoz kerül, akiknek égető szüksége van egy magasemberre Mitchell Robinson hosszútávú kidőlése miatt. 

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Raptors az irányító Malachi Flynnt is beteszi a cserébe. 

Anunoby idén 18.6 millió dollárt keres, jövőre pedig egy 19.9 milliós játékosopcióval rendelkezik, amit valószínűleg nem hívott volna le, ezért jó ideje várható volt, hogy cserélni fogják - több csapattal össze is boronálták az elmúlt hetekben, hónapokban. 

Az újoncszerződése végén járó Immanuel Quickley hasonló cipőben járt a Knicksnél, tavaly jó szezont futott, de a New York 2023 őszén nem adta meg neki a kívánt idő előtti hosszabbítást, így 2024 nyarán korlátozott szabadügynökké válhat. 

A csere harmadik érintettje, RJ Barrett előző két szezonjában 20 pontot átlagolt, neki idén kezdett ketyegni a 4 éves, 120 milliós kontraktusa (ebből 107 millió garantált). Idén 18 pontot átlagolt, a 24. évében járó hátvéd-kiscsatár esetében fontos kiemelni, hogy a Toronto a kanadai válogatott egyik erősségét igazolta le, valószínűleg komoly szerepet szánnak neki. 

A csere érdekessége, hogy a Knicks nemrég beperelte a Raptorst, amiért a nyáron New Yorktól Torontóba igazoló videókoordinátor, Ikechukwu Azotam véleményük szerint jogtalanul adott át közel 3000 scouting-anyagot, videót és más tartalmakat új munkáltatójának. 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus