Paul George egy dologban a liga aljához tartozik

Van egy olyan elem, amelyben borzalmasan gyenge a Clippers akkor, amikor Kawhi Leonard leül és Paul George kezébe kerül a labda.

A Kawhi Leonard - Paul George párossal együtt az elvárt szintet hozza a Los Angeles Clippers már most is, amikor saját bevallásuk szerint messze vannak a jótól, különösen támadásban - azonban a gárda a két vezérével így is egyike azon öt csapatnak, amely top10-re képes támadásban és védekezésben is száz támadásra vetítve.

Más a helyzet viszont akkor, amikor Leonard nincs és George kezébe kerül a labda. Zach Lowe írt arról, hogy még az indianai időben Frank Vogel beszélt neki arról, hogy megtiltotta George-nak a csapdázós, szűk kettő-kettők megbontását, mert borzasztóan sok labdát adott el ezekből a kiscsatár. Nos, most, hat évvel később pont ugyanez a helyzet: PG-nek továbbra sem a fegyelmezett labdavezetés az erőssége, amikor a pick-and-rollok után mindkét védő kivált rá, azzal zavarba lehet hozni.

Ebben a szezonban az ilyen helyzetei 12,8%-ából veszítette el a játékszert, ami a legrosszabb tíz játékos közé sorolja őt ezen a területen az egész ligát tekintve - legalábbis a minimum száz ilyen játékot végrehajtók között. Márpedig George ennek ellenére hevesen próbálkozik, száz labdabirtoklásonként 29-szer játszik pick-and-rollt azok után, hogy a karriercsúcsa eddig 19 volt, ez a szám pedig tovább emelkedik, amikor Leonard nincs a pályán: olyankor 35/100 a mutatója, amelyekből a Clippers 17,7%-ban eladja a labdát - ez a liga messze-messze legrosszabb adata.

Persze ez nem óriási probléma, Leonard intézheti ezeket a helyzeteket a playoffban, ott van erre Lou Williams, a rotációban segíthet George-nak Pat Beverley és persze az sem véletlen, hogy csereirányítót keresnek - így jöhet képbe Darren Collison is. A számok mindenesetre érdekesek...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus