Paul George: Lillard meccsnyerője egy rossz dobás volt

LIllard döbbenetes, párharcot lezáró dobása nem tetszhet mindenkinek, különösen annak nem, akinek az arcába dobták.

Damian Lillard egészen hihetetlen teljesítményéről mi is írtunk már többször is a nap folyamán, a Portland irányítója 50 pontos playoff-csúccsal és egy félelmetes meccsnyerő dobással küldte nyaralni az Oklahoma City Thundert - jó tíz méterről, a dudaszó pillanatában verte be a hármast, méghozzá Paul George "őrizetében". És hogy George miért nem védte őt szorosabban? Mert szerinte ez egy rossz vállalás volt Lillard részéről.

"Ez egy rossz, rossz dobás. Nem érdekel, hogy ki mit mond, ez egy rossz dobás. De oké, bedobta, a történet azon része, hogy ez egy rossz dobás volt, nem lesz elmesélve" - nyilatkozta erről a kiesést emésztő George. Igaz, Lillard magyarázatát is emészteni kell arra, hogy miért ugrott bele egy tízméteres triplába ilyen, sorozatot eldöntő helyzetben:

"Nem akartam a játékvezetők kezébe adni a dolgot" - indokolta, majd hozzátette, nem akart olyan helyzetbe kerülni, hogy egy elmaradt fújás miatt nehezebb dobást vállaljon kifacsart helyzetből. "El akartam kerülni, hogy nem fújnak, mert nem akarják eldönteni a meccset. Úgyhogy ott álltam, néztem a gyűrűt és úgy voltam vele, hogy ez egy kényelmes távolság."

És hogy miért is vállalt ilyen helyzetből? Nos, mert gyakorolta és mert iszonyatosan jó benne. Edzője, Phil Breckner már múlt héten erőltette nála, hogy dobálgassa az ilyeneket, mert szüksége lehet rá a meccseken, úgyhogy beépítették a gyakorlásba azt is, hogy épphogy a félpályán átérve kellett beleállnia a dobáskba - ha visszaemlékszünk, egyébként gyakorlatilag egy ilyennel indult a párharc, az első meccs első portlandi kosarát Lillard ugyanilyen érthetetlen vállalásból (volt még vagy 20 másodperc a támadóidőből) szerezte.

Nem véletlen: ebben a rájátszásban Lillard 8/12 dobást elsüllyesztett erről a távolságról, ami egészen döbbenetes adat (a hatékonyság mellett a mennyiség is), főleg úgy, hogy ha mellétesszük, hogy az összes többi játékos 6/38-nál tart innen. Szóval igen, rossz vállalás volt, de nem Lillardnak és nem ezen a napon...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus