Régi "pajtások" találták meg LeBron Jamest

Kevin Garnett és Doc Rivers is beszólt a Lakers sztárjának - KG szerint nem féltek Jamestől, Rivers pedig a csapatnak pörkölt oda egy kicsit.

A Los Angeles Lakers az előzetes várakozásokat felülmúlva, a Milwaukee Bucksszal holtversenyben vezeti a ligát 24-4-es mérleggel, ezért a szokásosnál is nagyobb médiafigyelmet kap az aranysárga-lila együttes. A közismerten Boston-drukker Bill Simmons (The Ringer) jó érzékkel választott vendéget podcastjének legújabb adásába, a Celtics legutóbbi, 2008-as bajnokcsapatának pillérét, Kevin Garnettet (illetve Adam Sandlert) hívta meg ugyanis.

Természetesen szóba került James is, hiszen KG 2007-es Bostonba igazolását követően többször is összecsapott LeBron csapataival a rájátszásban. Garnett szokásához híven nem fogta vissza magát a stúdióban, szerinte James miattuk igazolt 2010 nyarán Miamiba, mert a Celticsszel megtörték őt - nem bírta a nyomást, ezért állt össze Dwyane Wade-ékkel. 

A Boston akkori mestere, a jelenleg a Los Angeles Clipperst trenírozó Doc Rivers is odaszúrt egyet Jameséknek - Rivers az utóbbi időben előtérben lévő load management kapcsán fejtette ki véleményét. Az edző szerint az ő filozófiájuk része a játékosok pihentetése, és nem tudja, hogy a Lakersnél mi a filozófia, de valószínűnek tartja, hogy az, amit éppen LeBron mond - James nemrég nyilatkozta, hogy nem tudja, mennyi ideje van még hátra a ligában, önszántából nem akar egyetlen meccset sem kiülni.

 

Rivers, Garnett és James komoly közös múlttal rendelkeznek. A 2007/08-as idényben - amely a Celtics 1986 óta egyedüli bajnoki címét hozta - 4-3-ra legyőzte a Garnett - Paul Pierce - Ray Allen - Rajon Rondo négyessel felálló Boston a Cavst, a következő évben azonban elmaradt a visszavágó, mivel a Dwight Howard vezette Orlando Magic mindkét csapatot búcsúztatta a rájátszásban. A 2009/10-es évadban már a keleti elődöntőben összekerültek a felek, ahol 4-2-es Celtics-siker született - ezután igazolt szabadügynökként James Miamiba. Nem kellett sokat várni az újabb találkozásra, 2011-ben a keleti elődöntőben került össze a két csapat - 4-1 lett a párharc vége a Heat javára, sikerült tehát a visszavágás LeBronnak. 2012-ben vívták talán legemlékezetesebb párharcukat, itt már a nagydöntő volt a tét - két Heat-győzelem után három Celtics-siker következett, 2-3-as deficittel utazhatott a kiesés szele által meglegyintett Miami Bostonba. Itt James 45 pontos, 15 lepattanós performanszával kiharcolta a hetedik meccset a floridai gárda, majd végül meg sem állt a bajnoki címig - a Garnett - Rivers-éra érdemi része ezzel le is zárult a Keltáknál, a következő évben az első körben búcsúztak a New York Knicks ellen, majd KG Pierce-szel Brooklyn felé vette az irányt, Rivers pedig a Clippers padját vette át.  

Erősen vitás tehát, ki tört meg kit, illetve ki miért igazolt hová - a Heat szupertriója előtt azért Garnett sem kutyaütőkkel állt össze a Celticsben, megannyi sikertelen minnesotai év után. Miután James maga mögött hagyta az Antawn Jamisonökkel, visszavonulás előtt álló Shaq-ekkel, Mo Williamsekkel és Delonte Westekkel operáló Cavst, Miamiban nem tudták már legyőzni sem Garnették, sem más - zsinórban nyolcszor jutott döntőbe aktuális csapatával. Erről persze kevésbé szólt a fáma a műsorban, hiszen mégis csak egy Simmons-anyagról van szó, mindenesetre vitaindítónak jó volt...

Kép: The Ringer

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus