Rich Paul figyelmeztette a Bostont Anthony Davis-szel kapcsolatban

A Pelicans sztárjának ügynöke mindent megtesz azért, hogy ügyfelét oda juttassa, ahova ő szeretne menni - a Celticsnek is világosan megmondta, mi fog történni, ha cserél Davisért. Paul megemlítette a Lakerst és a Knickst is, hogy ők miért vannak rajta a kívánságlistán, és arról is beszélt, miért ment a nyilvánosság elé a deadline előtt.

LeBron James jó barátját, Rich Pault egyre többször hallani az NBA-vel kapcsolatban, miután több első vonalas játékos érdekeit is ő képviseli - többek között a New Orleans Pelicans magasemberének, Anthony Davisnek is ő az ügynöke.

Paul volt az, aki robbantotta a bombát a deadline előtt azzal, hogy nyíltan cserét kért a Pelicanstől, amiből lett is aztán sértődés, huzavona, pletykaáradat, büntetés, amit csak akart az ember (meg az is, amit nem). Hiába cserélt vezetőséget a New Orleans, Davis (és Paul) azon az állásponton maradtak, hogy távozni akarnak, így el is kezdődtek a tárgyalások, de nem mindenki számára ugyanakkora esélyekkel.

A deadline előtt Davis kívánságlistáján még a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Clippers is megtalálható volt, az új, "szűkített" változat azonban már csak a Los Angeles Lakerst és a New York Knickset tartalmazza.

Az egyik legkomolyabb érdeklődő mégis a Boston Celtics volt már a februárban is, ahol Danny Ainge meglátta az esélyt, hogy összerakja a megálmodott csapatát Davis megszerzésével. A gond az, hogy a Celtics nincs rajta a listán, Paul pedig SL Price-nak (Sports Illustrated) elmondta, hogy világos volt a Boston felé is:
 

"Cserélhetnek érte, de az egy évre fog szólni. Ha a Celtics cserél Anthony Davisért, akkor odamegyünk, eleget teszünk a szerződésben foglaltaknak, aztán 2020-ban jöhet a szabadügynökpiac. Elmondtam nekik is, hogy ha távozik, miközben értéket adtak érte, ne okolják Rich Pault."
 

Kérdés, hogy ezek után Ainge mit hajlandó feláldozni Davisért, mennyire gondolja úgy, hogy Paul csak blöfföl, és mennyire látja úgy, hogy Kawhi Leonard és Paul George példájából kiindulva akár egy évre is megérheti feladni egy sztárért a cserealapokat, vagy éppen egy év is elég lehet arra, hogy meggyőzzék Davist, maradjon az együttesnél.

Paul egyébként az interjúban kitért arra, hogy semmibe nézték a Pelicansnél, ekkor döntött úgy, hogy a nyilvánosságon keresztül kéri Davis elcserélését.
 

"Szükség volt a nyilvánosságra. Mikor azt mondom, hogy "Itt vannak az elképzeléseink", amire az a válasz, hogy "Hadd beszéljünk a tulajdonosokkal", de nem a tulajdonossal beszélnek, hanem felhívják helyette Anthony Davist, akkor látszik, hogy nem vesznek rólam tudomást... Nem érdemes megpróbálni egy játékos és az ügynöké közé állni, ezt minden GM tudja."
 

Az ügynök beszélt külön a Lakersről és a Knicksről is, hogy miért pont ez a két együttes a preferált célállomás Davis számára.
 

"Vegyük ki LeBront a Lakersből. Nem nagyszerű hely a Lakers egy olyan kosarasnak, aki a világ két legjobbja közé tartozik, aki a Kentucky-val egyetemi bajnok lett, és aláírt a Nike-hoz? Egy olyan csapat, amelynek olyan kiváló centerei voltak, mint George Mikan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar és Shaq? Ha ehhez hozzáadod LeBront, az mi? Hab a tortán. LeBron 34 éves, Davis pedig 26, úgyhogy amikor LeBron befejezi a pályafutását, Anthony Davis továbbra is játszani fog. Van-e jobb hely erre, mint Los Angeles?

Én Anthony Davisnek akarok segíteni. Ha LeBronnak is segít az, ami Davisnek jó? Akkor ez van, de nekem Anthony Davis a fontos."
 

"A Knicks csak annyival másabb, mint a Lakers, hogy nincs annyi bajnoki címe. Nagy hagyományokkal rendelkezik, és nagy piacon van - nem mintha csak nagypiacú csapatok lehetnének jók. Van sapka alatti helyük, mozgásterük, és több játékost is szerezhetnek, nem csak egy sztárt. Mi ezzel a gond?"
 

Paul azt is elmondta, hogy nem tudja, mi lesz 2020-ban, már azon kívül, hogy Davis szabadügynök lesz - ezt nem tudja elégszer elmondani, ezért többször is kihangsúlyozta az interjúban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus