Russell Westbrook Houstonban, Chris Paul az OKC-nél

A Rocketshez cserélte a korábbi MVP-t a Thunder, cserébe Chris Pault és draftjogokat kapott.

Az ESPN jelentette, hogy megvan Russell Westbrook új csapata: a Houston Rocketshez cserélte őt a Thunder. A korábbi MVP-vel kapcsolatban már egyértelmű volt, hogy elcserélik, csak az volt a kérdés, hogy mikor és hova, Sam Presti pedig végül a Houston ajánlatát fogadta el - Westbrookért cserébe Chris Pault, két 1-4-ig védet elsőkörös draftjogot (2024 és 2026), illetve két pickcsere lehetőséget (2021 és 2025) gyűjtött be a klub.

A Rockets így kitakarította a borzalmasan nagy Paul-szerződést és eltüntette azt a sztárt, akinek tavaly már visszaesett a teljesítménye, illetve akivel James Harden már nem volt túl jóban - ellenben Westbrookkal nagyon szívesen játszott volna együtt a hírek szerint, sőt, Westbrook is szeretett volna újra korábbi csapattársa mellé kerülni.

A Thundernek így a következő hét évre összesen 15 (!) elsőkörös draftjoga van az utóbbi napokban meghúzott cserék miatt (és ezekből hármat meg is cserélhet, ha a Clippersé/Rocketsé értékesebb), igaz, még három évre 124 millió dollárt kell kifizetni a 34 éves Paulnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus