Stephen Silas a Rockets új vezetőedzője

A Dallas Mavericks eddigi segédedzője átteszi székhelyét egy másik texasi együtteshez - első vezetőedzői munkája lesz ez.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Dallas Mavericks segédedzője, Stephen Silas lesz a Houston Rockets új vezetőedzője, az utolsó simításokat végzik a tréner szerződésén.

Silas 1999-ben kezdte pályafutását az NBA-ben, egy évig scout volt a Charlotte Hornetsnél, majd 2000-ben segédedző lett a klubnál. Három évet töltött a 2002-ben New Orleansba költöző Hornetsnél, majd két esztendőn keresztül a Cleveland Cavaliers segédedzője volt - LeBron James első két évében.

2005/06-ban a Washington Wizards alkalmazta scoutként, majd négy esztendőn keresztül a Golden State Warriors szakmai stábjának tagja volt. 2010-ben tért vissza Charlotte-ba, ahol a Bobcats, majd később Hornets névre váltó franchise-nak volt a segédedzője nyolc szezonon át. 2018-ban került a Dallas Maverickshez, itt töltötte az előző két idényt.

2017 decemberétől másfél hónapig volt már vezetőedző, de csak átmeneti - Steve Clifford egészségügyi problémái alatt ő irányította a Hornetset.

Silas általában a támadójátékért felelt a csapataiban, többek között ez győzte meg a houstoni vezetőséget, hogy őt nevezzék ki a James Harden és Russell Westbrook vezette csapat irányítására. 2016-ban egyébként már közel volt ahhoz, hogy a Houston vezetőedzője legyen, akkor Mike D'Antoni lett előtte a befutó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus