Történelmi magasságokban jár az idei Lakers

LeBron Jamesék szenzációsan kezdték a szezont.

Ma hajnalban sorozatban tizedik győzelmét is behúzta a Los Angeles Lakers, így 17-2-es mérleggel továbbra is vezeti a ligát - az arany-lilák várakozáson felül kezdték a szezont és bár eddig a sorsolásuk sem volt a legnehezebb, a 17-2 akkor is nagyon impresszív. Ráadásul most már azért lehoztak egy négymeccses idegenbeli túrát veretlenül, a két vereség közül az egyik pedig még a nyitómeccsen, a Clippers ellen született meg - a másik otthon, a Torontóval szemben, azóta viszont még nem találtak legyőzőre.

A 17-2 pedig olyannyira ritka teljesítmény, hogy a Lakers meglehetősen gazdag történelme során is csak kétszer fordult eddig elő: 1985-86-ban és 2009-10-ben - ez utóbbi bajnoki címet eredményezett, amire azóta sem volt példa a franchise-nál. A '85-'86-os csapat végül 19-2-ig jutott a következő veresége előtt.

A mostani LAL eddig a liga legjobb védekezését mutatja be (bár most éppen visszcsúszott minimális különbséggel a második helyre, a Toronto mögé), de már támadásban is a legjobb öt közé tartozik, ezzel pedig az egyetlen olyan csapat, amely mindkét kategóriában ott van a top ötben. A lepattanózást tekintve hetedik, a gólpasszokat tekintve pedig harmadik a gárda, minden tekintetben abszolút ligaelit - közben LeBron James MVP-teljesítményt nyújt (25,7 pont, 7,1 lepattanó, 11 gólpassz, ez utóbbi ligaelső) és Anthony Davis is hozza, amiért szerződtették (26,1 pont, 9,2 lepattanó, 3,5 gólpassz, 1,5 labdaszerzés, 2,8 blokk,), egyelőre az NBA legjobb sztárduóját alkotják (a PER-listán például mindketten ott vannak a legjobb hat között) és a kiegészítők is teszik a dolgukat.

A sorsolásuk most már némileg nehezebbé vált, de egyelőre jól veszik az akadályokat - most viszont otthon rangadóznak a Dallasszal, aztán jön egy hármas idegenbeli túra (Nuggets-Jazz back-to-back, majd Portland), aztán egy Minnesota elleni hazai derbi, majd egy ötmeccses keleti túra, mely során utaznak Miamiba, Indianába és a legvégén Milwaukee-ba is. Utána hazai rangadók következnek, januárban lesz még egy ötös, majd márciusban egy hatos idegenbeli széria, úgyhogy rengeteg még a teendő, de az tény, hogy az idénykezdet történelmien jóra sikerült.

"Ez nyilvánvalóan egy történelmi franchise, rengeteg nagy dolgot ért már el. Ennek részesének lenni csodálatos dolog, le akarom tenni itt a névjegyemet. A célunk természetesen az, hogy egy újabb zászlót húzhassunk fel a csarnokban és úgy érezzük, hogy képesek vagyunk rá, ha pedig megtesszük, nagyszerű lesz részt venni benne. A mérleggel kapcsolatban nem lepődtem volna meg akkor sem, ha a szezon előtt mondják ezt. Ha védekezünk, bárkit képesek vagyunk megverni és sok veteránunk van, szóval amikor hátrányba kerülünk, képesek vagyunk felállni és bízunk a sémáinkban" - magyarázta az ESPN-nek Anthony Davis.

"Bajnoki céljaink vannak, de egyelőre még nem ott tartunk. A következő ellenfél a Dallas és ők nagyon jók. Továbbra is folyamatosan fejlődni akarunk és bajnoki mentalitással akarunk a pályára lépni minden mérkőzésen. Bajnoki színvonalon akarunk játszani és vannak srácok, akik már jártak ott, tudják, hogy mi kell hozzá, szóval ez biztosan segít. Viszont mi fejlődni akarunk, folytatni a folyamatot. Ez egy hosszú út, de sosem lehet lerövidíteni, ugyanakkor élvezzük az utat" - tette hozzá LeBron James.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus