Új formátum szerint megy majd az idei All-Star gála

Az első három negyed három teljesen különálló rész lesz, az utolsó felvonás játékidejét pedig nem mérik - Kobe Bryant is előkerül a lebonyolításban.

A liga kihirdette, hogy az idei chicagói All-Star gála teljesen új formátum szerint zajlik majd.

Az első három negyed három különálló szakasznak fog megfelelni - minden negyed kezdetén lenullázzák az eredményt, és az adott játékrész győztes csapatának kapitánya (LeBron James vagy Giannis Antetokounmpo) eldöntheti, hogy melyik chicagói jótékonysági alapítványnak adja a negyedenként 100.000 dolláros nyereményt.

A harmadik negyed végén összeadják az addigi pontokat, a vezető csapat pontszámához hozzáadnak 24-et (ez lesz a célpontszám), és a negyedik negyed óra nélkül fog menni: addig tart majd, amíg az egyik gárda el nem éri a célpontszámot. Tehát ha 100-96-ra vezet az egyik csapat, akkor 124-ig kell eljutnia annak, aki meg akarja nyerni az All-Star gálát. A végső győztes kapitánya újabb 200.000 dollárt adhat egy alapítványnak.

A 24-es szám természetesen nem véletlen: Kobe Bryant emlékének adóznak ezzel. Évek óta óriási lötyögés a gála - most nem lenne meglepő, hogy sokkal jobban odatennék magukat az érintett felek az ismert események után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus