VanVleet: Amikor Kawhi nem játszott, jól éreztük magunkat

Az új szezon rajtja előtt még a tavalyira utalt vissza a Raptors hátvédje. 

Bajnoki címvédőként kezdi meg ma hajnalban az NBA új szezonját a Toronto Raptors, a csapat viszont egyáltalán nem ugyanaz, mint tavaly: az MVP, Kawhi Leonard távozott, rajta kívül pedig a kezdő kettes, Danny Green is Los Angelesbe költözött. 

Utóbbi helyét foglalhatja el Fred VanVleet, aki az előszezonban nagyszerűen játszott és az első mérkőzés előtt beszélt a tavalyi alapszakaszról is - Kawhi Leonard terhelését patikamérlegen mérte az edzői stáb, nagyon sokat pihentették és olyankor bizony egész másképp nézett ki a Raptors. Támadásban sokkal jobban járt a labda, sokkal nézhetőbb volt a játék, persze védekezésben és a playoffban már minden téren óriás szükségük volt a kiscsatár extrájára.

"Kawhi-jal együtt játszani extrém luxus volt, de ugyanakkor nagy kihívást is jelentett. Korábban sosem játszottam még együtt senkivel, aki annyira jó és annyira domináns lett volna, hogy néha csak el kellett tűnni az útjából" - idézi VanVleet szavait az ESPN.

"Amikor tavaly nem játszott, nagyon jól éreztük magunkat. Járt a labda és bár természetesen akarunk egy ilyen srácot, amikor bajnokságot próbálunk nyerni, de... a labda jár, mindenki hozzáér, gyorsabb a játék, ebben lehet élvezet, az biztos" - fogalmazott a hátvéd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus