Zach Randolph a visszavonulás mellett döntött

A hektikus másfél éven áteső veterán erőcsatár nem keresi tovább a visszatérési lehetőségeket a profi kosárlabdába.

Randolph a helyszínen tekintette meg a karácsonyi Lakers-Clippers összecsapást, ahol a TMZ portál készített vele villáminterjút - itt mondta el először, hogy véglegesen a visszavonulás mellett döntött. Az erőcsatár utoljára a 2017-18-as szezonban lépett pályára 59 meccsen (57-szer kezdőként) a Sacramento Kings színeiben, azonban a 2018-19-es évadban hiába volt élő szerződése, egyetlen percet sem  kapott a gárdától, majd 2019. február 6-án Dallasba cserélték a Harrison Barnes-ügylet keretében - a Mavericks két nap múlva ki is vásárolta. Szeptemberben még úgy nyilatkozott, hogy a visszatérésen dolgozik, "még nem vonultam vissza", azonban már egyik gárdától sem kapott lehetőséget a szép búcsúra - mostantól a zenei karrierjén dolgozik majd, Los Angelesben is vásárolt házat tavaly ősszel. 

Z-Bo karrierje így is teljesnek mondható, az Indianából származó erőcsatárt 2001-ben draftolta a Portland Trail Blazers a 19. helyen, ahol első két szezonjában inkább csalódást okozott, 2003-04-ben viszont megkapta a Legtöbbet Fejlődött Játékosnak járó díjat, majd egy hatéves, 84 millió dolláros szerződés-hosszabbítást. A nehéz természetű játékos (aki ifjú korában nem nagyon lógott ki a Jail Blazers gúnynévre hallgató csapatból) nem igazán találta a helyét ebben a hat évben, hiszen 2007-ben elcserélték a története talán legsötétebb időszakát élő Knickshez, 2008 novemberében továbbküldték a szintén nem túl acélos Los Angeles Clippershez, pedig 20 pont és 12 lepattanó felett átlagolt. A Clippersnél is hasonló számokat hozott, de ott Blake Griffin miatt nem tartották rá igényt hosszú távon (amellett, hogy botrányokban sem szűkölködött ez a pár hónap), így került 2009 nyarán Memphisbe mindössze Quentin Richardsonért cserébe. 

Itt kezdődött karrierje második, sokkal-sokkal sikeresebb fele, a Grit 'n' Grind stílus egyik alapembereként 2010-ben rögtön meghívták az All-Star gálára, 2011-ben pedig az All-NBA harmadik ötösébe is beválasztották - a 2011-es playoffban a vezérletével a 8. helyről indulva ütötték ki az 1. kiemelt San Antoniót, majd csak hetedik meccsen estek ki a Thunderrel szemben. Randolph otthonra talált Memphisben, és a sikerek sem kerülték el a csapatot, hiszen 2013-ban egyenesen főcsoportdöntőig meneteltek - ebben évben a liga egyik legjobb támadólepattanózójának számító magasembert másodjára is megtisztelték egy All-Star meghívással. Összességében zsinórban hét alkalommal segítette csapatát playoff-szerepléshez 2011 és 2017 között, végül 2017 nyarán, 36 évesen már nem kapott új szerződést a Grizzliestől, de a gárda bejelentette, hogy senkinek nem adják ki többet az 50-es mezt, az első lehetséges alkalommal visszavonultatják majd. 

Randolph két évre szerződött le ekkor a Kingshez, de ahogy fentebb már írtuk, csak az első évadban kapott szerepet, utána gyorsan kikopott a ligából. Összesen 1116 alapszakasz-meccsen (az örökranglista 63. helyezettje) és 70 playoff-összecsapáson léphetett pályára, karrierje során pedig 199 millió dollárt keresett. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus