12 éves LeBron legendás meccse a Pistons ellen

A Cleveland akkori sztárja szerezte csapata utolsó 25 pontját, a Cavs két hosszabbítás után elvette a Detroit pályaelőnyét, majd később bejutott első nagydöntőjébe.

12 évvel ezelőtt, 2007. május 31-én a Cleveland Cavaliers az alapszakasz keleti győztesének otthonába látogatott. A Detroit Pistons és az ohiói együttes párharcának első négy meccsén mindig a hazai gárda diadalmaskodott, az ötödik találkozón azonban fordult a kocka, a Cavs két hosszabbítás után 109-107-re verte a Pistonst, így elvette a pályaelőnyt - majd be is jutott egyébként a nagydöntőbe a hatodik összecsapás után, először a franchise történetében.

Az ötödik mérkőzés hőse természetesen LeBron James volt, aki 48 pontot (18/33 mezőny, 2/3 tripla, 10/14 büntető), 9 pattanót, 7 gólpasszt, valamint 2-2 szerzett és eladott labdát jegyzett 50:18 alatt. Ez sem lenne kis szó, ám a teljesítmény értékét tovább növelte, hogy James dobta csapata utolsó 25 pontját ezen a találkozón, és azt is a kosarat is, amellyel a legvégén átvette a vezetést a Cavs, és már nem is engedte ki azt a kezéből.

Mint ismert, a clevelandi alakulat a döntőben 4-0-ra kikapott a San Antonio Spurstől, James pedig 2010 nyarán eligazolt a Miami Heathez, de 2014-ben visszatért, 2016-ban pedig a klub történetének első bajnoki címére vezette a Cavst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus