31 éve nyerte meg a Dream Team a barcelonai olimpiát

1992. augusztus 8-án nyerte meg a barcelonai olimpiát minden idők legjobb kosárcsapata - Danilo Gallinari 35 éves, Rashard Lewis 44. születésnapját ünnepli.

Két kiváló játékos is augusztus 8-án születetett, de közülük csak az egyik volt All-Star: a Seattle SuperSonics egykori 22 pontos franchise-playere, az Orlando Magic későbbi tripladobó négyese, a Miami Heattel 2013-ban bajnoki címet nyerő Rashard Lewis 44. születésnapját ünnepli.

A New York Knicks egykori üdvöskéje, a pályafutása során sajnos rengeteg sérüléssel küszködő, de 2019-20-ban az Oklahoma City Thundernél még mindig közel 20 pontot átlagoló, 2021-ben pedig az Atlantával főcsoportdöntőig jutó, majd a 2022 szeptemberében az olasz válogatottban súlyos ACL-szakadást szenvedő, de abból lassan felépülő Danilo Gallinari pedig 35 esztendős lett a mai napon - nyáron a Celtics elcserélte Washingtonba, egyelőre úgy tűnik, hogy itt folytatja. Isten éltesse mindkettejüket!

Augusztus 8-a azonban nem róluk marad emlékezetes, hanem arról, hogy pontosan 31 esztendővel ezelőtt, 1992. augusztus 8-án játszották a barcelonai ötkarikás játékok kosárlabda tornájának döntőjét, amelyben a már NBA profikkal felálló Team USA, a Dream Team a Drazen Petrovic és Toni Kukoc vezette horvát válogatott ellen lépett pályára.

Az összecsapást 117-85-re nyerte az amerikai csapat, amely átlagosan 43.8 ponttal verte az ellenfeleit a torna során, amelyet minden idők legjobb kosárcsapatának és legdominánsabb együttesének tartanak, és amely egy egész generációt inspirált arra az Egyesült Államokon kívül is, hogy kosárlabdázzon.

A Dream Team összeállítása:

Michael Jordan
Magic Johnson
Larry Bird
Charles Barkley
David Robinson
Patrick Ewing
Karl Malone
Scottie Pippen
John Stockton
Clyde Drexler
Chris Mullin
Christian Laettner

Szövetségi kapitány: Chuck Daly, edzők: Mike Krzyzewski, Lenny Wilkens, PJ Carlesimo.

A horvátok elleni finálét ezen a linken nézhetitek meg!

Egy összefoglaló a Dream Team egész tornán nyújtott teljesítményéről!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus