56 éves Horace és Harvey Grant

A négyszeres bajnok erőcsatár és ikertestvére, Jerami és Jerian Grant édesapja, Harvey Grant is ünnepel.

1965. július 4-én született a Chicago Bulls első three-peatjének kezdő erőcsatára, Horace Grant. Az 1987-es draft 1/10-es választottja már második idényében kezdő volt, és folyamatosan 12-15 pontot, valamint 8-11 pattanót rakott nagyszerű védekezése mellé - neki is kulcsszerepe volt az 1991-ben, 1992-ben és 1993-ban is bajnoki címet nyerő Bulls sikereiben. Michael Jordan első visszavonulása után, 1993/94-ben az All-Star gálára is eljutott, 1994 nyarán azonban csapatot váltott: a Penny Hardaway és Shaquille O'Neal vezette Orlando Magichez szerződött.

Egy döntő jött össze neki Floridában rögtön 1995-ben, 1996-ban pedig még főcsoportdöntőt játszott, de pont a Bullstól kapott ki a Magic, Shaq pedig távozott. Ezt követően négy haloványabb idény következett csapatszinten, bár egyéni statisztikáit tartotta. 1999-ben két második körössel együtt a Seattle SuperSonicshoz cserélték többek között az újonc Corey Maggette-re és a már leszállóágban lévő, utolsó szezonjára készülő Dale Ellisre. Egy évvel később újabb cserébe került be, ezúttal a Los Angeles Lakershez postázták, ahol 2001-ben megnyerte negyedik, utolsó bajnoki címét. Még ekkor is kezdő volt 8 pontos, 7 pattanós átlagai ellenére is.

2001-ben megint Orlandóba írt alá szabadügynökként, de a második idénye elején kirakták a csapatból - Doc Rivers szerint a háta mögött fúrta őt Grant. Visszament a Lakershez a 2003/04-es idényre, de a Pistons elleni bukott döntő után visszavonult.

 

Ikertestvére, Harvey Grant természetesen szintén ma ünnepel. Ő 1988-ban került az NBA-be 1/12-es pickként. Öt évet töltött az őt kiválasztó Washington Bulletsnél, és az utolsó három idényében 18 pontos játékos volt. 1993 nyarán a Portland TrailBlazers odaadta érte egykori kétszeres All-Star kezdőcenterét, Kevin Duckworth-t, de nem ment neki az oregoni együttesnél, három 10 pont körüli idénye volt. 1996-ban került vissza a fővárosba, akkor Rod Stricklanddel együtt Rasheed Wallace-ért adták oda, de korábbi washingtoni formáját már meg sem közelítette.

Újabb két évig volt a Washington játékosa, majd az 1998/99-es, lockouttal rövidített szezonban a Philadelphia Sixersnél próbálkozott még. A következő idény előtt elcserélték Orlandóba, onnan kitették a keretből, majd abbahagyta. Harvey Grant arról is ismert többek között, hogy ő Jerian és Jerami Grant édesapja. Isten éltesse őt és testvérét is!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus