A Holiday-fivérek NBA-történelme és az idegbajos Heat-Sixers végjáték

Bő 73 év alatt először fordult elő, hogy három testvér egyszerre pályán legyen ugyanazon az NBA-meccsen. A Heat-Sixers végjátéka elképesztő izgalmakat hozott, a kevesebbet hibázó csapat nyert. Luka Doncic Michael Jordant hagyta le, Nikola Jokics saját magát (a pontszerzést tekintve), mindkét délszláv klasszis hozta a tripla-duplát. James Harden az első negyedben túldobta a Netset, a végén viszont “necces” volt a győzelem. Ersan Ilyasova a Magicet is lerendezte, DeMar DeRozan villogott a Pistons ellen, D’Angelo Russelltől csak a sérülés vett el egy 50 (?) pontos meccset, Donovan Mitchell vezérletével szedte szét a Clipperst a Jazz. Kyle Lowryék visszavágtak a Bostonnak, LeBron James pedig összerakott egy 16 gólpasszos meccset. 

Történelmi pillanat a Pelicans-Pacersen: három Holiday a pályán. Jrue Holiday győzelmet ünnepelhetett, csapattársa, Brandon Ingram ismét remekelt:

A Heat nem tud sima meccseket játszani, a mai Philly elleni sem gyenge idegzetűeknek való:

Luka Doncic újabb 30+ pontos tripla-duplával jelentkezett, az ellenfélnél D’Angelo Russellt csak sérülése akadályozta meg egy pontzáporos meccsben, hiszen az első félidőben vert be 30 egységet, sőt, az első két percben (!) 15 pontot...

Nikola Jokics karriercsúcsot jelentő 31 pontját tripla-duplával súlyosbította, miközben James Harden az első negyedben lenyomta a Brooklynt - a végén azért kellett Russell Westbrook is:

Ersan Ilyasova már-már “feledtette” Giannist, DeMar DeRozan kezd visszatalálni korábbi önmagához, Donovan Mitchell pedig egy brutális erődemonstrációt tartó Jazz élén remekelt a Clippers ellen. Kyle Lowry is átérezte, hogy vissza kell vágni a Celticsnek a karácsonyi meccsért, LeBron James pedig elhallgattatta a “házon belülről” is érkező kritikákat. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus