Anthony Davis a játékával válaszolt a Pelicans-drukkereknek

Anthony Davist a várt módon fogadta a New Orleans közönsége, de az erőcsatár az egyetlen megfelelő módon válaszolt erre: nagyszerűen játszott.

Davist 2012-ben draftolta a gárda az első helyen, és szép hat évet töltött a csapatnál, hiszen hatszor választották be az All-Star Gálára (2017-ben a gála MVP-je is lett), háromszor került be az All-NBA első ötösébe, háromszor az All-Defensive csapat első vagy második ötösébe. Az utolsó közös szezon azonban zaklatottan telt, hiszen Davisnek elege lett abból, hogy hiába játszik a lehető legmagasabb szinten, nincs mellette bajnokesélyes csapat, sőt sokszor a playoff is bizonytalan. 2019. január 28-án bejelentette, hogy 2020 nyarán lejáró szerződését nem fogja meghosszabbítani, egyúttal cserét kér - tette mindezt nyilvánosan, amiért a liga egyébként 50 ezer dollárra büntette. Szinte azonnal képbe került a Lakers, mint célpont (cserecélpont és a Pelicans-drukkerek támadásainak célpontja...), illetve Jamesszel közös ügynöke, Rich Paul is okot adott a találgatásokra - végül a csere csak nyáron jött össze, addig is a New Orleans játszatta az alapszakaszban, és érthetően már akkor kapott hideget-meleget a drukkerektől. 

A nyári csere óta először lépett fel New Orleansban (ahol egyébként továbbra is markánsan jelen különféle jótékonysági programokban, és a családja egy része is itt él), és meg is kapta a pfújolást - ugyanakkor a lelátón támogató üzenetekkel is találkozhatott, Jrue Holiday és David Griffin GM is kedélyesen lepacsizott vele a bemelegítésnél. A harmadik negyed végén megsérült a karja, azonban ennek ellenére a Lakers élére állt és 41 ponttal, kulcsfontosságú védekezéssel hallgattatta el kritikusait, a meccs után pedig higgadt nyilatkozattal igyekezett hűteni a kedélyeket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus