Az idei karácsonyi meccsek a keménységről és a triplákról szóltak

Patrick Beverley a maga képére formálta az LA-házirangadót Kawhi Leonard "segítségével", Giannis Antetokounmpónak majdnem kiverték a fél szemét, eközben a Philadelphia ünnepi triplarekordot döntött, Draymond Green clutch hármasokkal tette hidegre a Houstont, a Denver pedig elázott Brandon Ingram triplazuhatagában és JJ Redick nagyon távoli buzzerében. Jaylen Brown és Kemba Walker megtörte a bostoni átkot a tartalékos, VanVleet-Boucher duó húzta Toronto ellen.

Patrick Beverley korábban ágyékon térdelte Jamest, majd kivarázsolta a labdát a kezéből, végül a maga kendőzetlen stílusában elmagyarázta, hogy mit gondol a Clippers-Lakers rivalizálásról: "ez az én k.... városom!". Kawhi Leonard is sokkal jobban játszott, mint az ellenfélnél James vagy Davis, akiket Kuzma sem tudott megmenteni a végén. 

Giannis Antetokounmpo tripláit egyrészt feladta a Philly, néha egészen extrém szinten, másrészt amikor pedig bemerészkedett a palánk közelébe, Josh Richardson büntetlenül nyúlt bele a szemébe. Nem ezen a megmozduláson múlt, Joel Embiid például fergetegeset játszott, a gárda pedig 21 hármassal megdöntötte a december 25-ei csúcsot:

D'Angelo Russell és Damion Lee hátvédpárosa megadta azt az alapot, amire aztán építeni tudott Draymond Green - a karácsonyi meccseken bármi megtörténhet, ezt most megtapasztalta Harden és Westbrook is. 

Ugyanezt a tételt bizonyította a Pelicans, akiknél Brandon Ingram karriercsúcsot jelentő hét hármast szórt be, de Jrue Holiday is remekelt, JJ Redick pedig még egy többszörösen nehéz buzzer "majdnem-félpályást" is bevágott - Nikola Jokicséknak lesz min gondolkodniuk. 

Időtlen idők óta nem nyert a Boston Kanadában, most viszont Jaylen Brown és Kemba Walker vezetésével sikerült - a túloldalon Fred VanVleet és Chris Boucher nagyon igyekezett, de ennyi húzóember hiány sok volt a Celtics ellen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus