Carmelo Anthony 37 pontos Team USA olimpiai rekordja

Hat éve Carmelo Anthony 37 ponttal új Team USA rekordot állított fel az ötkarikás játékok történetében, az amerikai csapat pedig 156 dobott ponttal szintén új csúcsot ért el. A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis 23. születésnapját ünnepli.

2012. augusztus 2-án a Team USA 156-73-ra győzött Nigéria ellen, a kiütéses sikerből pedig 37 egységgel vette ki a részét Carmelo Anthony - ez a 37 pont az amerikai válogatott történetében a legtöbb, amit valaha egy játékos egy olimpiai mérkőzésen dobott. Melo csak 1/3 volt a vonalról, viszont 3/4 a duplákat, illetve 10/12 a triplákat tekintve, így jött össze neki a 37 pont végül - a 10 bedobott és a 12 rádobott hármaskísérlet is Team USA csúcs az olimpiákat nézve.

A triplafesztiváljáról egy összefoglaló:

A 156 dobott pont az amerikaiaktól szintén rekord az ötkarikás játékok történetében, soha korábban nem dobott egyetlen csapat sem ennyi pontot egy olimpiai meccsen.

A teljes találkozót megnézhetitek itt:

A hosszabb összefoglalót pedig itt:

Van egy születésnaposunk is: ma ünnepli 23. születésnapját a New York Knicks legnagyobb reménysége, a 2015-ös draft 1/4-es választottja, Kristaps Porzingis. Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus