Carmelo Anthony védjegye és Giannis félelmetes szezonkezdése

Anthony a második meccsén már jobban játszott, elő is kapta klasszikus gesztusát - a Portlandben Skal Labissiere-ről érdemes még szót ejteni, aki talán lehetőséget kap, hogy megmutassa, mit tud. Giannis Antetokounmpóról kevés szó esik, pedig elképesztő szezont fut, ezt a hiányosságot pótoljuk. Brandon Ingram nyerőemberré lépett elő a Suns ellen, valami megmozdult New Orleansban. Kis visszatekintő a tegnapi napra: Vince Carter 13 pontot dobott, Derrick Rose pedig 18-at.

A Bucks ellen borzasztó foghíjas volt a Portland, így Carmelo Anthony kedvére alkothatott, és jól is játszott, védekezésben is javult, és a régi Melo-s ünneplést is előkapta. Mellette Skal Labissiere kapott ma a vártnál nagyobb szerepet, a Haitiről származó magasembert 2016-ban az első kör végén draftolta a Suns, de rögtön el is cserélte Sacramentóba, ahol két és fél évig próbálta magát beverekedni a rotációba, de először még DeMarcus Cousins, utána Willie Cauley-Stein, végül Marvin Bagley és Nemanja Bjelica miatt nem evett meg sok sót. 2019 februárjában postázták el a Blazershez, ahol szintén alig kapott szerepet, ám a sérüléshullám miatt most elővették - 22 ponttal és 5 blokkal jelezte a még mindig csak 23 éves erőcsatár-center, hogy több mocorog benne, mint amit eddig mutatott. 

James Harden pontrekordjairól, Luka Doncic tripla-dupláiról sokat beszélünk (okkal), így a regnáló MVP kicsit háttérbe szorul, holott Giannis Antetokounmpo is ugyanúgy javított a játékán, mint még jó néhány nagy sztár. Az közismert, hogy eddig minden meccsén dupla-duplázott, ugyanakkor már ő is 30 pont felett átlagol, több mezőnykísérletből és triplakísérletből dolgozik, mindkettőben javul a hatékonysága, és ugyanúgy 64%-os TS%-kal dolgozik, mint tavaly - ami azért nagy szó, mert 73%-ról majdnem 60-ra romlott a büntetőzése, a rengeteg homály büntető sajnos megmutatkozik a statisztikában is... A PER-je (összesített hatékonysági mutató) a tavalyi MVP-szezonnál (30.9) is magasabb, vezeti benne a ligát, és szinte az összes magasabb szintű mutatóban javult. Ami a statisztikában nem látszik, hogy a Milwaukee immár vezeti Keletet annak ellenére, hogy Khris Middleton hetekre kidőlt, és Malcolm Brogdon távozása miatt is jó pár változást kellett eszközölni a csapat játékában, új embereket beépíteni - Mike Budenholzer ezeket nyugodtan elvégezheti, mert eközben sztárja védőernyőt tart a csapat feje fölé, ma éppen egy 15 gólpasszos egyéni csúcssal spékelt tripla-duplával.

Brandon Ingramnek jót tett, hogy már nem a Lakersben játszik és első-második opcióként számolnak vele, ma hajnalban is nagyszerűen lépett elő a negyedik negyedben. A Pelicansban rengeteg az egészségügyi probléma, de szépen lassan kezd összeállni a gárda, zsinórban hármat nyertek és 10. helyen állnak - ha még kitart a jó forma, lassan megérkeznek a playoff-helyekre, ennek pedig JJ Redick nagyon örülhet, hiszen esélye lesz folytatni a személyes sorozatát: eddigi 13 szezonjában mindig szerepelhetett a rájátszásban. A szezon előtt félig viccesen ezt a célt tűzte ki a New Orleansnak, meglátjuk...

Tegnap két korábbi klasszis is jó meccset játszott (bár csapatuk kikapott), emlékezzünk meg Vince Carter és Derrick Rose játékáról. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus