D-Wade karriercsúcsa, az újonc Iverson varázslata és Curry előzése

Egy éve előzte meg Curry Chamberlaint - Wade 55, Iverson 50 pontot szórt ezen a napon - 68 éve Minneapolis Lakers, 64 éve pedig a St. Louis Hawks ülhetett fel a trónra.

A Minneapolis Lakers néven futó csapat utolsó, a Hawks-franchise egyetlen bajnoki címéről (ahol a zárómeccsen Bob Pettit kerek 50 pontot szórt) már korábban írtunk és eredeti felvételeket is láthattatok. 

2009. április 12-e Dwyane Wade-ről szólt. A Miami Heat éppen a 2006-os bajnokcsapat és a 2010-es Big Three közötti átmeneti korszakát élte, Wade-nek viszont egyénileg ezek voltak a legproduktívabb évei: 2009-ben és 2010-ben választották be az All-NBA első ötösébe, a 2008-09-es szezonban ráadásul gólkirályi címet is szerzett. Ebben volt nagy segítségére a New York Knicksnek vágott 55 pont, amivel új karriercsúcsot állított fel - ennél többet végül nem is szerzett pályafutása alatt. Wade 19/30-as mezőnymutatóval, közte 6/12 triplával zárt, 11/13-mal büntetőzött, mellette 9 pattanót, 4 gólpasszt és védjegyének számírtó 1 blokkot jegyzett. 

Az alapszakaszból két meccs volt még hátra, de ezeken már pihentették Wade-et, aki így végül 30.2 ponttal húzta be a gólkirályságot. A playoffban nem volt szerencséjük, az első körben az Atlanta Hawks hét meccsen búcsúztatta a Heatet. 

1997-ben ugyanezen a napon Allen Iverson villogott, a Philadelphia 76ers újonca kerek 50 pontot rámolt be a Cleveland Cavaliers gyűrűjébe - apró szépséghiba, hogy ez győzelmet nem ért, bár nem is ők voltak az esélyesek. AI 17/32-es mezőnnyel, közte 5/9 triplával jelentkezett, és ha büntetőből (11/18) kicsit pontosabb, az 50 pont lehetett volna több is. Akadt még 5 pattanója, 6 gólpassza és 2 labdaszerzése, de 9 eladott labdája is. A teljesítmény értékét növeli, hogy 24 órával korábban 44-et vert a Bucksnak. 

Iverson a szezon végén megkapta az Év Újonca elismerést, amiért az utolsó hetekben komolyan "kampányolt" is. Az 50 pontos meccse előtti három összecsapáson is elérte a 40 pontos határt, amivel beállította Wilt Chamberlain újoncrekordját, ezzel az 50 ponttal pedig meg is döntötte azt - végül egyébként  23.5 ponttal végzett az alapszakaszban. 

Egy évvel ezelőtt Steph Curry került fókuszba, aki 53 pontot szórt a Denver Nuggetsnak, klasszisteljesítményével (10/18 tripla, 15/16 büntető) egyrészt megszerezte a győzelmet a GSW, másrészt ő maga megelőzte Wilt Chamberlaint és a Warriors-franchise történetének legeredményesebb játékosa lett (az alapszakaszokat tekintve). A mérkőzés szomorú eseménye volt, hogy az ellenfélnél ekkor szenvedett súlyos térdsérülést Jamal Murray

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus