Egy szupercsere, egy All-Star és a Cavs rekorderének napja

Három ismert játékos is ma ünnepli a születésnapját, akikben közös, hogy egyikük sem szupersztár, de szép karriert futottak be a ligában.

Bobby Jackson 2003-ban kapta meg a Legjobb Hatodik Ember Díját. Nem indult egyszerűen a karrierje, a Seattle választotta ki 1997-ben a 23. helyen, de még a szezonkezdet előtt elpostázták Denverbe, ahonnan első évét követően Minnesotába került – ez egyébként neki jól jött, mivel a helyi egyetem sztárjaként jelentkezett a draftra.

Az ismerős közegben be is került az év második újoncötösébe, de 2000-ben elcserélték Sacramentóba – itt vált ismert játékossá, a legendás Webber-Bibby-Stojakovic-Divac féle Sacto második sorának vezéreként évekig a liga legszórakoztatóbb kosárlabdáját játszó csapatában villoghatott. Ígéretes pályafutását a 2004-05-ös szezonban összeszedett sérülés törte meg, utána még megfordult a Grizzliesnél, a Hornetsnél (ma Pelicans), a Houstonnál, majd 2009-ben végül Sacramentóba visszatérve vonult vissza 36 évesen. 

Caron Butler is ezen a napon született 1980-ban, Jacksonhoz hasonlóan kicsit későn, 22 évesen került a ligába. A korábbi U21-es világbajnok profi karrierje is hányattatottan indult, mert biztató, 15.4 pontos első éve után a második szezonjában egyre kevesebb lehetőséget kapott a Miami Heatben, majd 2004-ben a Shaq-cserében a Los Angeles Lakershez került. Mindössze egy évet játszott az átalakuló csapatban, és megint tovább kellett állnia, a Kwame Brown-cserében a Washingtonhoz postázták.

Itt fordult meg Butler szerencséje, hiszen összeállt az Arenas-Butler-Jamison trió, a gárda kétszer is elment a rájátszásig, a kiscsatár pedig 2007-ben és 2008-ban is All-Star volt. Egészen 2010-ig erősítette a fővárosiakat, de a végén már örömmel vette, hogy elcserélték Dallasba. Itt aztán szerencséje is volt, meg nem is, hiszen 2011-ben bajnoki címet ünnepelhetett, viszont csak a kispad mögül, mert 2011 januárjában eltört a térdkalácsa. 2011 decemberében, a lockoutot követően csatlakozott a Clippershez, ahol ismét egészségesen kétszer a playoffig segítette Griffinéket. Ezt követően megfordult még Milwaukee-ban, Oklahomában, Detroitban és Sacramentóban, végül a 2015-16-os évad végén ért véget pályafutása – bár csak 2018. február 6-án jelentette be ezt hivatalosan. 

A harmadik ünnepelt pályafutása még tart: Tristan Thompson ma lett 30 éves. A kanadai erőcsatárt 2011-ben a negyedik helyen draftolta a Cleveland, és egész eddigi profi karrierjét az ohióiaknál töltötte. Újoncként beválasztották a második legjobb ötösbe, pedig nem volt könnyű dolga, hiszen 2011 decemberéig semmilyen kapcsolatban nem lehetett csapatával a lockout miatt. Megbízható, de a büntetőzése miatt támadható magasemberként volt elkönyvelve, mígnem 2013 nyarán dobókezet váltott (balról jobbra), ez pedig (időszakosan) bevált nála.

A 2014-ben visszatérő LeBron James csapattársaként zsinórban négyszer járt nagydöntőben, egyszeres bajnok 2016-ból – egyébként a Cleveland történetében ő játszotta sorozatban a legtöbb meccset hiányzás nélkül. 2020 őszén lejárt a szerződése, a Cavs nem marasztalta, így aláírt a Boston Celticshez, ahol egyelőre felemásan alakulnak a dolgai. Magánéletében arról ismert, hogy ő volt Khloe Kardashian párja, gyerekük is született, de szakítottak, miután Thompson megcsalta a hölgyet Khloe féltestvérének legjobb barátnőjével. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus